Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Több százezer forint értékben érkeztek gyerekjátékok kedd délután a környei Vackor Óvodába. A nem mindennapi mennyiségű ajándék, s legfőképpen meglepetés két holland gazdasági társaságnak és egy harminc esztendős fiatalembernek köszönhetően örvendezteti meg az intézmény apróságait.

Beke László polgármester, Nikáné Vadász Erzsébet óvodavezető, s kollégái, valamint a segítők várták kedd délután azt a Hollandiából érkező kamiont, amely egy raklapnyi játékot szállított a környei Vackor Óvodába. A nem mindennapi felajánlás kétszeresen is örömet okozott: először akkor, amikor tudomást szereztek az ajándékok érkezéséről, másodszor pedig akkor, amikor megkezdődött a csomagok, játékok lepakolása. Ilyen mennyiségre ugyanis álmukban sem gondoltak az óvónők.

Az intézmény tornatermében csak gyűltek a meglepetések: beltéri csúszda, számos készségfejlesztő és társas játék, babák a kislányoknak, kisautók a fiúknak, plüssállatkák fiúknak és lányoknak, és még számtalan játékszer.

A kedves felajánlás egy holland családi vállalkozás, a Beers Winkel szállítmányozási Kft-nek, s a Blokker üzletláncnak köszönhető. A Beers Winkel társaság nevéhez évente több jótékonysági és ajándékozási akció is kapcsolódik, a cég akkor is megmozdult, amikor értesültek a magyar vörösiszap katasztrófáról.

A Kft. vezetése a legújabb gyűjtés kapcsán úgy határozott, hogy azt – elismerve egy magyar alkalmazottjuk munkáját – hazánkba juttatják el, a koordinációval pedig ki mást bíztak volna meg, mint a 30 éves fiatalembert.

Ő kérte neve mellőzését, annyit azonban elárult, hogy a célállomás kiválasztása egyáltalán nem volt véletlenszerű, hiszen évekkel ezelőtt Környére nősült, kisgyermekes apuka, így egyértelmű volt, hogy a falu óvodájába szeretné eljuttatni a kamionnyi rakomány egy részét. Azért egy részét, mert a jármű természetesen nem csak a község óvodájának szánt játékokat szállította. A két társaság és partnereik mellett holland magánszemélyek is adakoztak gyerek és felnőtt ruhaneműket, játékokat, műszaki berendezéseket, bútorokat, egyéb eszközöket.

Tatabányán a VI-os telepi iskolát székekkel, asztalokkal „szerelték fel”, az adomány fennmaradó részének szétosztásáról pedig az irgalmas szamaritánius szervezet gondoskodik a rászorulók között.

Megosztás