Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Első alkalommal ültek új, hordozható számítógépeikkel tárgyalóasztalhoz március 31-ei ülésükön a környei képviselők. A település döntéshozói tiszteletdíjukból fejenként havi 20 ezer forintról mondtak le az informatikai fejlesztés, a költségmegtakarítás, s nem utolsó sorban a környezetvédelem érdekében.

800 ezer forint értékben vásárolt a közelmúltban hat darab laptopot a környei önkormányzat a képviselő-testület tagjai részére, akik március 31-ei ülésükön már az elektronikus úton továbbított előterjesztésekről tárgyaltak.

A képviselők a hordozható számítógépek megvásárlása érdekében tiszteletdíjukból fejenként havi 20 ezer forintról mondtak le.

A szoftver és hardver elemeket is tartalmazó, 800 ezer forint értékű fejlesztés két esztendőn belül megtérül, hiszen szolgáltatói díjtétellel számolva több mint félmillió forintba kerül az évi kb. 19 ezer oldalnyi előterjesztések, dokumentumok kétoldalas nyomtatása, fénymásolása és postázása. A helyhatóság a lépéssel a környezet terhelésének csökkentését is célul tűzte ki, hiszen közismert a tény, hogy a nem újrahasznosított alapanyagból készített, 1 tonnányi papír előállításához akár 3,5 tonna fa felhasználása is szükséges lehet.

Beke László polgármestert nem érintette az informatikai fejlesztés, ám költségtérítése terhére ő is lemondott havi 20 ezer forintról, mivel az idei esztendő igen feszes gazdálkodást kíván meg az önkormányzattól. Az általános iskola és óvoda költségvetését csupán a működés területén 150 millió forinttal kell a helyhatóságnak kiegészítenie, miközben három jelentős, összességében 400 millió forintos beruházással tervez. A település szeretné elkerülni a hitel felvételét, ezért a 2011-es büdzsé megalkotásakor a kiadási oldal valamennyi tételét igyekezett csökkenteni, mértékletességet, s megértést kérve az intézményektől, civil szervezetektől is.

Megosztás