Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

öno-húsvét_12Negyedik alkalommal gyülekeztek tavasz- és húsvétváró programra a környei Idősek Napközi Otthonában a helyi és vértessomlói klubtagok, s ha szerdán odakinn nem is szikrázott a napsütés, az óvodások műsora megmelengette a szíveket.

A vendégeket Halász-Becker Anita szolgálatvezető köszöntötte, aki a keresztény világ legnagyobb ünnepéről, jeles napjairól és a népszokásokról szólt: a öno-húsvétharangok nagycsütörtöki elhallgatásáról, melyek Jézus szenvedéseinek kezdetét jelentették, a húsvétvasárnapi ételszentelésről, s az újjászületést jelképező tojásról. Hiszen ahogyan a tojásból új élet születik, úgy hoz Jézus is új életet. Mint elmondta, a tojás a családi összetartást is jelképezi. A hagyomány szerint a családtagoknak együtt kellett elfogyasztani a húsvéti tojást, ha valamikor eltévednének, mindig eszükbe jusson, kivel étkeztek húsvétkor, és hazataláljanak.

öno-húsvét_03A Vackor Óvoda és Bölcsőde nagycsoportosai a Csillagszemű juhász című mesével, tavaszi körjátékokkal ajándékozták meg a szép korú vendégeket, akik előadásuk alatt össze, összesúgtak: milyen szépen mondják, milyen ügyesek!

Koller Viola vértessomlói szociális gondozó a kicsik műsora után gyönyörű virágcsokorral lépett a terembe, s köszöntötte a láthatóan igencsak meglepődött öno-húsvét_17Somlói Józsefnét, aki március 13-án ünnepelte 72. születésnapját. Vértessomlón hagyomány a születésnaposok köszöntése, de ahogy az ünnepelt fogalmazott, ezúttal maga is megfeledkezett róla, míg a gondozó erre az alkalomra „tartogatta” a meglepetést.

A szolgálat munkatársai az ízletes vendéglátás előtt öno-húsvét_21színes, maguk készítette húsvéti asztaldísszel kedveskedtek a vendégeknek, hiszen az ünnepkörökhöz, évszakváltó programokhoz kapcsolódóan hagyományosan megajándékozzák a klub tagjait, akiknek – ahogy a 95 esztendős Gyarmati Pista bácsi fogalmazott – később elegendő egy pillantást vetni az ajándékra, s máris fel tudják idézni a közös, szép emlékeket.

öno-húsvét_02öno-húsvét_04 öno-húsvét_05 öno-húsvét_06 öno-húsvét_08 öno-húsvét_10 öno-húsvét_11 öno-húsvét_13 öno-húsvét_14 öno-húsvét_16 öno-húsvét_18 öno-húsvét_19 öno-húsvét_20 öno-húsvét_22öno-húsvét_23

 

 

Megosztás