Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Csoportok, szervezetek ismertetése

muvhaz02

Községi Könyvtár

Hajmáné Kalocsai Éva könyvtáros

Telefon: 06 20 4435-723 konyvtar.kornye@freemail.hu

 

Nyitva tartás:

Hétfő               16-18-ig
Kedd               14-16-ig
Szerda             16-18-ig
Csütörtök        16-18-ig
Péntek             16-18-ig

Szolgáltatások:

  • Internet hozzáférés
  • Fénymásolás
  • DVD és CD kölcsönzés

 “Kedves Látogató!

A 39/2013. (V. 31.) a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) működéséről szóló EMMI rendelet értelmében a József Attila Megyei és Városi Könyvtár, valamint a település önkormányzata között létrejött megállapodás alapján, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár gondoskodik a település lakosságának könyvtári szolgáltatásokkal történő ellátásáról a KSZR keretein belül. Ennek megvalósítására településenkénti lakosságarányú állami kiegészítő támogatás áll a Megyei Könyvtár rendelkezésére, melyből a települési könyvtár igényei szerint dokumentumokat, tárgyi –és dolgi eszközöket, valamint minimum évi négy, a könyvtárat és az olvasást népszerűsítő rendezvényt finanszíroz.
A József Attila Megyei és Városi Könyvtár Megyei Ellátási és Módszertani Osztály feladata a fenti és egyéb járulékos, illetve kiegészítő szolgáltatások koordinációja. További információ a rendszer működéséről a megyei KSZR honlapon.”

AEROBIC TORNA – minden kedden és csütörtökön 18 órától

vezető: Faragó Éva, telefon: 06 20 4713015

 

 

BABA-MAMA KLUB – HÉTFŐNKÉNT 10 órától

A folyamatosan megújuló klub tagjai már eddig is nagyon sok szép pillanatot éltek át együtt: a gyermekek megtanultak mászni, majd járni, kimondták első szavaikat. Az anyukák megosztották egymással nehézségeiket, örömeiket egyaránt. Jó barátok lettek, akik számíthatnak a másikra. A gyerekek is összebarátkoztak, majd együtt mentek bölcsődébe, óvodába. A Baba-Mama klub Jenei Zita és Kehl Klaudia szervezésében heti 1 alkalommal, hétfőnként 10 órától vár minden csatlakozót a Művelődési Házban, hogy még több anyuka és apróság tapasztalhassa meg, milyen jó érzés egy ilyen közösséghez tartozni.

 

 

BALETT – keddenként

Balett oktatás minden kedden 16 órától a Művelődési Házban óvodás és első osztályos gyermekek számára. Táncpedagógus: Lóczi Kinga

e-mail: lkinga63@gmail.com

telefon: 20/571-2587

 

CUKORBETEGEK KLUBJA – minden hó második szerdáján 16 órától

A környei Cukorbetegek Klubja 1996-óta havonta egyszer tartja összejöveteleit. Az összejövetelek célja a betegséggel kapcsolatos lehető legtöbb ismeret megszerzése, a cukorbetegek öngondozásra tanítása meghívott előadók által. A találkozókon a cukorbetegeken kívül szívesen látják a hozzátartozókat is, hiszen betegségük az egész családot érinti. A klub tagjai szeretnék, ha minél többen látogatnák az összejöveteleket, hiszen ezzel saját egészségük megőrzését szolgálják. Érdeklődni, jelentkezni személyesen a klubfoglalkozások alkalmával, vagy a hneteri@freemail.hu e-mail címen lehet.

Klubvezető: Handlné Wiszt Terézia

 

FALUGAZDÁSZ keddenként

Mihalovits Ferenc falugazdász keddenként 13 és 16 óra között tart ügyfélfogadást az olvasóteremben.

 

 

JÓGA -LélekZet

A jóga nem csupán arról szól, hogy megtanulj szanszkrit neveket, fejen állj, vagy mantrákat énekelj. Nem kell hozzá más: csak egy szőnyeg, és a saját döntésed: „jól akarok lenni”. Mindenféle értelemben.

Mindegy, hogy hány éves vagy, mennyi a testsúlyod. A jóga nem sport, s főleg nem teljesítmény, amit elvárnak Tőled. Próbáld ki. Tapasztald meg. Csak magadnak higgy. Máris többet tettél, mintha várnád a csodát.

A stresszoldó jóga ajánlott:

túlzott szorongásos állapot fennállásakor, alvásproblémával, álmatlansággal küzdőknek, feszített élettempót folytatóknak, légzési nehézséggel küzdőknek, testi-lelki egyensúlyt keresőknek

A stresszoldó jóga hatásai:

szorongás, feszültségi szint csökkenése, életszemlélet változása, önismeret mélyülése, mély pszichológiai pihenés, két agyfélteke összehangolása, testi-lelki megújulás

Vezeti: Vági Erika – mentálhigiénés szakember, minősített jógaoktató, okleveles életmód tanácsadó – telefon: 06 70 946 3366

 

NÉMET NEMZETISÉGI DALKÖR – csütörtökönként 17 órától a Közösségi és Tájházban

A Környei Német Nemzetiségi Dalkör 1993-ban alakult azzal a céllal, hogy megőrizzék a szép régi környei népdalokat, ápolják a nemzetiségi hagyományokat és továbbadják a fiataloknak. A minősítéseken két alkalommal értek el ezüst és négyszer arany minősítést. Az eltelt évek alatt énekeltek Ausztriában és Németországban is. A német dalokat éneklő vegyes kórus vezetője Goór Józsefné, aki harmonikán kíséri a dalosokat.

A dalkör vezetője: Goór Józsefné Zsuzsa, telefon: 06 30 2097440

 

NŐ KLUB – csütörtökönként 16 órától

A környei Nő Klub 2011-ben alakult. Olyan hölgyeket várt, akik egyedül maradtak, nyugdíjba mentek és tartozni szerettek volna egy közösséghez. Terveik között szerepelt a szerényebb körülmények között élő nyugdíjasok, gyermekek, családok segítése. Ügyes kezük alól szép és ötletes munkák kerültek ki, aminek eladásából meg tudták, meg tudják terveiket valósítani. Kreatív kézműveskedésük és a jótékonysági vállalásaik mellett jut idő az ünneplésre, színházlátogatásra is. Csütörtökönként 16 és 18 óra között az olvasóteremben várják az érdeklődőket, azokat, akik szeretnének közösségben tevékenykedni, s kézimunkatudásukat másoknak is megmutatnák. Azokat a fiatalokat is szeretettel várják, akik szeretnének megtanulni kézimunkázni, s fantáziadús, ötletes dolgokat készíteni.

A klub vezetője Németh Lajosné, cím: Bajcsy-Zs. u. 12., telefon: 473-565

 

PILATES – szerdánként 18 órától

A pilates gyógy és alakformáló torna egyben. Lassú, kontrollált mozgás, nyújtásokkal, amely légzéstechnikával van összekötve. Intenzíven formálja a testet, különösen a has és farizmokat. Külön gerincgyakorlatokkal is találkozunk, mely az egész hátat, derekat erősíti, ezzel a karbantartással megszűntethetjük fájdalmainkat. Minden korosztálynak javasolt. Például gyermekeknek gerincferdülés esetén, idősebbeknek pedig, hogy a testüket fiatalossá, ruganyossá tegyék.

Vezető: Csiszár Anita, telefon: 06 20 3265288

 

RINGATÓ FOGLALKOZÁS – KEDDENKÉNT 10 ÓRÁTÓL

A Ringató családi művészeti nevelési program. Fontos a zenei élménynyújtás, hogy a résztvevő felnőttek és gyerekek átéljék a közös játék és éneklés örömét. A szülők mintát kapnak arról, hogy hogyan kezdődhet a családban a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem valamiféle előadás! Közösen – a résztvevő felnőttekkel – hozzák létre a foglalkozás élményét. A résztvevők megismerhetik annak igazát, hogy az énekszó, a közös ölbeli játék valóban a kicsinyek „lelki tápláléka” kell, hogy legyen. A tanítás nem a kicsinyeknek szól, hanem a felnőtteknek. A gyerekek semmiféle feladatot nem kapnak a foglalkozásokon. Nem kell, nem kötelező csinálniuk semmit. Ha akarnak, játszanak az édesanyjukkal, ha akarnak vagy tudnak, akkor pedig néha odafigyelnek.

A foglalkozásokat Farkas Emőke vezeti.

 

SZABADIDŐ KLUB – minden PÁRATLAN hét hétfőjén 14 órától, közös pilates szerdánként 15 órától

A környei Szabadidő Klub 2015 januárjában alakult. A község társalogni, sétálni, kirándulni vágyó lakosait fogta és fogja össze Fazekas Marika klubvezető. Hamar kiderült, hogy szép érdeklődés mutatkozik a nyugdíjasok és a nyugdíj előtt állók részéről is, így egyre többen csatlakoztak. A klub eddig több városba szervezett kirándulást, múzeumlátogatást, szalonnasütéssel egybekötött sétát a tó körül, részt vettek egészségügyi előadáson és szűrésen, testmozgásként pedig Pilates tornát tartottak. A kirándulásaikon ez idáig összességében több mint kétszázan vettek részt. Minden érdeklődőt szeretettel vár a klub életre hívója és vezetője, Fazekas Marika. Telefon: 06 20 2564732

 

SZÍNJÁTSZÓ SZAKKÖR

Októbertől újra várja a Művelődési Házban az alkotni vágyó felsős diákokat a színjátszó szakkör. Kedd délutánonként lesznek az alkalmak, ahol a megtanulhatják a gyerekek a színészmesterség alapjait, drámajátékokat játszhatnak és szerepeket kapnak készülő színdarabokban és előadásokban. A foglalkozások díjmentesek! Szeretettel várunk mindenkit! Jelentkezni a Művelődési Házban lehet.

Dallos Zoltán, szakkörvezető

 

TURUL MÉHÉSZ EGYESÜLET – minden hónap második péntekén 18 órától

Az egyesület megalakulása a 1970 évekre nyúlik vissza. Már akkor is a szakma szeretete és annak tovább adása volt a fő céljuk, a méhészek tudásának fejlesztése és az összetartozás erősítése. Később a tatabányai méhészklubhoz csatlakozott a kis csapat, s 2001-ben ismét az önállósodást választotta és Somhegyi János vezetésével megalakult a Környe és vidéke méhész klub. Somhegyi Jánosnak köszönhetően a klubélet egyre jobban felerősödött, egyre több taggal bővült a csapat, és az ősök eszméjéhez hűen a szakma szeretetét, az összetartozást erősítette. 2009-ben megyei szintre fejlődtek és megalapították a Turul Méhész Egyesületet, tagjainak száma 212 fő.

Az egyesületen belül klubok működnek Komárom, Tatabánya-Környe, Esztergom településeken, a helyi klubvezetők irányításával az év 10 hónapjában havi rendszerességgel klubgyűlések, klubfoglalkozások vannak, melyeken az aktuális események, majd a szakmai kérdések megbeszélése a legfontosabb. A klub további célja a kezdő méhészek felkarolása, a tagok szaktudásának folyamatos fejlesztése, az Európai Uniós céltámogatások szakszerű felhasználása, a méz és a méhek által megtermelt egészséges élelmiszerek az emberre gyakorolt hatásainak ismeretének fejlesztése, terjesztése, ezért szakmai előadásokat, bemutató méhészetek látogatását is szerveznek. Az egyesület szeretettel vár minden új méhészt!

Kapcsolat: Simonné Venter Éva, telefon: 06 20 4129192, e-mail: simonmeheszetkornye@gmail.com

 

ZENÉS-JÁTÉKOS ANGOL TANFOLYAMOK 6 HÓNAPOSTÓL 3 ÉVES kisgyerekek és szüleik számára – csütörtökönként 10 órától

Nyelvtanulás már pici korban? Igen! A legújabb nyelvoktatással kapcsolatos kutatások eredményei azt mutatják, hogy minél korábban kezd egy gyermek idegen nyelvet tanulni (természetesen a korának megfelelő módszerrel), annál könnyedebben, gyorsabban és jobb kiejtéssel képes azt elsajátítani. Így minél korábban lehetőséget biztosítunk gyermekünknek az idegen nyelvvel való megismerkedésre, annál többet tettünk annak érdekében, hogy magas szinten elsajátítsa azt. Élményszerű nyelvtanulás észrevétlenül? Igen! A Kids Clubban, ahol még a nyelvtanulás is gyerekjáték! Gyere és próbáld ki te is! LCF Kids Club Nyelviskola Környe – kidsclubkornye@gmail.com

www.facebook.com/KidsClubHungary

Várlak Benneteket szeretettel csütörtökönként 10 órától a Művelődési Házban!

Krállné Mózer Nikoletta

Megosztás