Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

5grafológiaA mondás szerint „mutasd a tenyered, megmondom ki vagy”, ám sokan nem is gondolnák, hogy a kézírásunk is mennyi mindenről árulkodik. Azok viszont, akik hallottak már a grafológiáról, esetleg szeretnének komolyabban érdeklődni iránta, szép számmal gyűltek össze a Községi Könyvtár szervezésében meghirdetett díjtalan kézíráselemzés foglalkozáson a környei Művelődési Házban a napokban.

A szervező Hajmáné Kalocsai Éva könyvtárvezető és Posztosné Lajos Jolán örömére az olvasóteremben nagyjából negyvenen érkeztek, közöttük nemcsak falubeliek, hanem más településekről is, akik olyannyira érdekesnek találták a témát, hogy már most tudni: lesz folytatás.

A foglalkozásvezető elsőként röviden ismertette az íráselemzés lényegét, az írás egyénileg meghatározott jellegzetességeit. Elhangzott, hogy a betűformálás milyensége (apró, nagy, egyenes, dőlt, szögletes, gömbölyded, stb.), és az írásvezetés (betűkapcsolások, sorok egyenessége, stb.) mind az egyén egy-egy jellemző tulajdonságára utalnak. Ezekből az egyedi jelekből lehet levonni általános következtetéseket az illető komplex személyiségéről, de ezek egyben utalhatnak az aktuális egészségi, érzelmi, idegi állapotra is.

2grafológiaPosztosné Lajos Jolán előadásában az is elhangzott, hogy nem csupán az írás milyensége, hanem a szókapcsolatok, a fogalmazás és a megfogalmazottak témaválasztása is jellemezheti az egyént.

Az elméleti bevezető után a jelenlévők a gyakorlatban is kipróbálhatták, megtapasztalhatták, hogy milyen jellegzetességet mutat írásuk egy-egy megadott szó, illetve mondat leírása alapján.

A közel két órás foglalkozás végéhez közeledve szó esett arról is, hogy nem csak az írásból, hanem a rajzból is igen sok mindenre lehet következtetni. Ezért a szervező, a résztvevők és a foglalkozásvezető úgy határozott, hogy valamikor a közeljövőben az olvasóteremben ismét összegyűlnek egy rajzelemző foglakozásra, s természetesen az újonnan csatlakozókat is szeretettel várják. A rajzelemző foglalkozás időpontjáról honlapunkon értesülhetnek az érdeklődők.

 

 

Megosztás