Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tisztújítással egybekötött közgyűlést tartott vasárnap a több mint 200 fős tagságú Környei Horgász Egyesület, s bár Török Mihály elnök beszámolójában az árvíz okozta – nem kis – halpusztulás sajnálatos ténye is szerepelt, összességében ismét elégedettek lehetnek a tavalyi esztendő eredményeivel, eseményeivel a horgászok.

A közgyűlésen jelenlévő Kecskés András, a megyei horgászegyesületek szövetségének ügyvezetője a beszámoló után úgy fogalmazott, hogy a környeiek irigylésre méltó helyzetben vannak, a fogási eredményeik fantasztikusak. Mindehhez azonban kellett a jó vezetés, s a jó tagság – tette hozzá.

A község horgászegyesületének tagjai ugyanis a statisztika alapján fejenként 54,4 kg-os halfogást könyvelhettek el tavaly, ami nem csak megyei, hanem országos szinten is kiemelkedőnek számít.

Ez Török Mihály elnök szerint annak köszönhető, hogy 2-3 kilogrammos halakat telepítettek, aminek megérett a gyümölcse. S nem is takarékoskodtak az utánpótlással, hiszen tavaly összesen több mint 5500 kilogrammnyi hal került a környei tóba, a telepítés értéke meghaladta a 4,2 millió forintot.

De az egyesület tagjai nemcsak erre lehetnek büszkék. Arra az összefogásra is, amiről az árvíz idején tettek tanúbizonyságot, amikor számosan napokon keresztül, éjjel-nappal segítettek a védekezésben, s a tó környékének szépítésében, rendben tartásában is folyamatosan segédkezett, segédkezik a tagság. Az önként vállalt, legaktívabb társadalmi munkák elismeréseként Török Mihály öt személynek nyújtott át fejenként tízezer forint értékű ajándékutalványt: Berényi Tibornak, Hartmann Ákosnak, Hartman Zoltánnak, Szommer Ferencnek, valamint Tufár Papp Jánosnak.

A gazdasági beszámoló során az is elhangzott, hogy az egyesület horgásztanya kialakítását tervezi a tó partján, ennek érdekében idén a tavalyi mellé újabb félmillió forintot kötnek le a bankszámlájukon, s minthogy a személyi jövedelemadó 1%-ának fogadására is jogosultak, bíznak benne, hogy mind többen támogatják a környeiek közül felajánlásaikkal a működésüket.

A vasárnapi közgyűlés tisztújítással zárult. A 7 fős elnökség öt tagját az alapszabály értelmében a tagság többségi szavazataival választják meg, míg 2 személyt az önkormányzat delegál, miután a helyhatóság tulajdonában van a tó. A közgyűlésen jelenlévők voksai alapján az elnökség tagja lett Barta Attila, Hartmann Ákos, Török Mihály, Dr. Beke Ernő és Hartman Zoltán. Az önkormányzatot képviselő Orlovits Tímea jegyző a szavazólapon szereplő személyek közül Pákozdi Ferencet és Tirhold Józsefet „jutatta” az elnökségbe. A – majdnem – változatlan összetételben felálló új vezetés úgy határozott, hogy a továbbiakban is Török Mihály töltse be az elnöki tisztet, Dr. Beke Ernő a helyettes-elnöki, Pákozdi Ferenc a titkári posztot, Hartmann Ákos pedig maradjon a tógazda.

A felügyelő bizottságot Kozma Dénes vezeti, további tagja lett Hoffart Ferenc és Sipos András, míg a fegyelmi bizottságot mostantól Csáki Csaba irányítja, a testület tagjai mellette Berényi Tibor és Erl Zoltán lettek.

Megosztás