Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Február 16-án tartottuk iskolánkban a hagyományos farsangi délutánunkat. Színes, ötletes, kreatív jelmezekbe öltöztek a gyermekek és a bennünk lakozó gyermekre újra rátaláló pedagógusok. Nevetéstől, tréfálkozástól visszahangoztak a folyosók. Ismét egy felejthetetlen délutánt éltünk meg együtt.

A programot háromnegyed kettőkor nyitotta meg a Soós Krisztina által felkészített Környei Mazsorett és Tánccsoport bemutatója. A látványos előadás mellett megismerkedhettünk a mazsorett és a modern tánc rövid történetével és a 2018-ban alakult csoporttal is.

A látványos és sikeres bemutatót az alsó tagozatosok jelmezes felvonulása követte. Egyéni és csoportos kategóriában is indulhattak a versenyzők – láttunk varázslókat, katonákat, szülinapi tortát (aminek külön érdekessége, hogy viselője éppen akkor ünnepelte a születésnapját). A zsűrinek alaposan feladták a leckét, hogy a rengeteg kreatív, ötletes jelmez közül kiválassza a legjobbakat.

Első helyezett az univerzális mosógép lett (Lipót Hanna 3.a). 2. helyezett lett az édességautomata (Hujber Dorina Mirella – 4.a), 3. helyezett a kerti tónak öltözött Pálfi Laura (3.b) lett.

A csoportos jelmezbe öltözők között a 3.a osztály hullámvasút jelmezét találták a legötletesebbnek. A 2. helyezést a birkaiskola (1.b) hozta el, 3. legjobbnak a jómadarakat (4.b) találta a zsűri.

A felvonulás után a gyerekeket játékos foglalkozásokkal és táncházzal várták.

A felső tagozatosok számára fél 3-kor kezdődött a játék: a tavalyi évhez hasonlóan idén is „Fabatka-társasjáték” volt. Minden osztály egy általa választott téma köré építette a programját, játékokkal és egyéb érdekességekkel várták a hozzájuk látogató érdeklődőket. Az 5.a osztálya cirkuszi karnevált jelenített meg, az 5.b termében zenészek és táncosok várták a látogatókat. A 6. a osztályában a játékok mellett egy különleges vendég, Szőnyi Ferenc világbajnok triatlonista várta a sportokat kedvelőket. A sportember megosztotta élményeit az érdeklődőkkel, autogramot osztott nekik, interjút adott a diákoknak. A 6.b termében Horror-házba tekinthettek be a borzongani vágyók. A 7.a osztály az olasz karneválok hangulatát idézte meg, a 7.b osztályban Spongya Bobbal kapcsolatos játékokban merülhettek el a figura rajongói. A 8.a osztálytermében egy vidámparkba látogathattak el a látogatók, a 8.b-seknél pedig széles mosoly és fergeteges hangulat(jelek) várták a játszani vágyó gyerekeket és felnőtteket. A nagy sürgés-forgásban mindenki talált kedvére való programot, láthatóan mindenki jól érezte magát.

A mókázást az egész iskola számára közösen megrendezett, az egész nap aktívan tevékenykedő szülői munkaközösség által elkészített kisze-báb elégetése zárta, az 1.b-sek rövid versekkel, a néptáncosok pedig moldvai tánccal tették egyértelművé a tél számára, hogy most már ideje átadnia a helyét a tavasznak.

A tél elűzése utáni záróbulin iskolánk volt diákjai gondoskodtak a jó hangulatról. Mindenki jó élményekkel, emlékekkel indulhatott haza.

Takács Karolina

 

Megosztás