Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ismét csúszóssá váltak az utak Komárom-Esztergom megyében. A lehűlő levegő jegessé teszi a páralecsapódástól nedves útburkolatot. A megváltozó útviszonyokat sokan továbbra sem veszik figyelembe és helytelenül választják meg járművük sebességét. Az elmúlt 24 órában négy könnyű sérüléssel és egy anyagi kárral járó közlekedési baleset történt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint 2012. december 28-án többnyire erősen felhős vagy borult idő várható és többfelé számítani lehet esőre, záporra. A délutáni óráktól néhol hózápor is kialakulhat. Késő délután, este északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A hőmérséklet kora délután általában 4-9 fok között, északkeleten 2 fok körül várható. Késő este -4, +2 fok valószínű.

A csapadékos időjárás miatt nedves, csúszós, helyenként síkos útszakaszokkal találkozhatnak a közúti közlekedésben résztvevők. A középső tájak kivételével erős, északkeleten és a Dunántúlon gyakran viharos lökések kísérik a szelet, melyek jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közúti közlekedésben résztvevőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek. Tartsanak nagyobb követési távolságot, haladjanak lassabban. A rendőrség felhívja továbbá a járművezetők és utasaik figyelmét a biztonsági öv használatának fontosságára.

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Megosztás