Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tökéletes, több mint 15 centi vastagságú jég, kellemes napsütés, s forró italok vártak mindenkit vasárnap délután a környei tavon, a harmadik Jégkarneválon. A program alapjait majdnem napra pontosan két esztendeje, 2010. február 6-án tették le községünkben, s olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy vasárnap becslések szerint megközelítette a nyolcszázat a tóra ellátogatók száma.

Gubicza István szervező előzetesen csak annyit kért: aki teheti, korcsolyát vigyen magával, a jókedvet viszont senki se hagyja otthon. Ez a kérése maradéktalanul megvalósult, hiszen jókedvben nem volt hiány, s akiknek nem sikerült korcsolyát keríteniük, azok is megtalálták a módját, hogy vidáman csúszkáljanak a tó jegén. Volt, aki motoros szánnal, s olyan is akadt, aki cross motorral hasított.

Bár a hószobrász vetélkedőre nem akadt nevező, a gyorsasági korcsolyaverseny és a többi jeges próbatétel már népszerűnek bizonyult.

Korosztályában és kategóriájában a gyorsasági korcsolyaverseny legjobbja lett Bogár Lilla, Greksa Gábor, Angyalházi Bianka, Fóthi Zoltán, Tímár Zsuzsanna, Péter Bálint, Árendás Bence, Reichnach Fanni, Soós Katalin és Mucsi Gergő. A jégkorong „bajnokság” végén az Oroszlányi Szúnyogok állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, míg az ügyességi csapatversenyt a Keménymag nyerte meg.

A jégtánc verseny során a zsűrinek leginkább tetsző kűröket a tatabányai Fekete Szemek, azaz a Szabó Debóra, Kürti Márk páros adta elő, s legötletesebb jelmezéért különdíjat vehetett át Pribéli Réka, valamint Hafner János, aki Vera nevű „párjával” perdült táncra a jégen a közönség nem kis derültsége közepette.

Környe harmadik Jégkarneválja sötétedéskor, a sportos megmozgatás mellett 250 liter tea, s 150 liter forralt bor elfogyasztása után zárta kapuit.

Megosztás