Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Hogy mit meg nem ér az ember?! Ennyi mindent! – őszinte, megilletődött örömmel fogadta otthonában Dömsödi Károlyné január 27-én Vadász Éva, a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottságának elnöke és Pankotai Mihályné anyakönyvvezető köszöntését a 90. születésnapján. Büszkén fogta kézbe az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával érkező köszöntőlapot, a Környéért emlékplakettet, az ajándékcsomag láttán pedig csak mosolygott: soha nem fogy el, az étvágya már sajnos nem a régi.

Júlia néni 1930. január 27-én Belgiumban született, a szülei magyarok voltak, 1941-ben jöttek haza, akkor már két gyermekkel. Négyen voltak testvérek.  A gyermekkori francia dalokat még ma is el tudja énekelni. Tatabányán éltek, majd férjhez ment, két gyermeke született. 17 éve veszítette el párját. Gyermekei hat unokával, tíz dédunokával és egy ükunokával ajándékozták meg.

Szellemi frissességét a rejtvényfejtésnek köszönheti, hiszen a mai napig szívesen fejti meg a különböző rejtvényeket, a televízióban nagyon szereti a politikai műsorokat, nagy kedvence a Fórum. Az évek során a hallása is megromlott – mesélte a köszöntés során – humorosan hozzátéve: mindent nem is muszáj, hogy halljak…

Az elnök és az anyakönyvvezető a falu egésze nevében kívánt Júlia néni számára egészségben, szeretetben gazdag további életet, s hogy őrizze meg humorérzékét, szellemi frissességét, s nem utolsó sorban azt, hogy a századik születésnapján is köszönthessék.

Megosztás