Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A majdnem ezer nevező diák közül 232-en, köztük 14 környei tanuló jutott be a Tatabánya és környéke általános iskolái számára meghirdetett Bolyai Matematikaverseny döntőjébe. A környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolából Tóth Gabriella és Nagy Lehel a nemes versengés végén bronzérmet szerzett.

Idén huszadik alkalommal hirdették meg Tatabánya és környéke általános iskolái számára a Bolyai Matematikaversenyt. A háromfordulós, levelezős versenyre 23 iskola 931 tanulója nevezett tavaly szeptemberben, a döntőt a tatabányai Bolyai általános iskolában rendezték meg januárban, amikor már „csak” 232-en versengtek a dobogós helyezésekért. A legnagyobb létszámban, 62-en a harmadik osztályosok közül jutottak el a legjobbak közé, jelezve, hogy a legfiatalabbak között is népszerű a matematika.

A verseny szervezői a feladatlapokat egységes szempontok alapján értékelték. A döntőbe 14 környei diák jutott be, s közülük ketten a harmadik helyen végeztek: a 3. osztályosok között Tóth Gabriella (felkészítő tanár Goór Brigitta), s a 6. évfolyamon Nagy Lehel (felkészítő tanár Kollárné Paragi Éva). A legjobbakat pénteken jutalmazták Tatabányán.

Megosztás