Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1mesevetélk.1.fordIdén pontosan huszadik alkalommal csatlakozott a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át” elnevezésű országos mesevetélkedőhöz, s a hétfői „házi” fordulón 12, második, harmadik, negyedik évfolyamos gyerekek alkotta csapatok versengtek a továbbjutásért a Művelődési Házban.

A kislányok, kisfiúk többsége mesésen felkészült az idei Országos Mesevetélkedő iskolai fordulójára, a vetélkedés hagyományosan sok alsó tagozatos „kisfaludys” diákot mozgatott meg. Az előzetes, osztályszintű megmérettetés alapján az iskolai fordulóba jutott csapatoknak ezúttal is hét feladattal kellett megbirkózniuk azért, hogy sikeresen pályázzanak a körzeti vetélkedőben való szereplést jelentő első öt hely valamelyikére.

3mesevetélk.1.fordA gyerekek Jankót kísérték hosszú útjára. A vándorlegény gyalogosan vágott neki az útnak, előbb a Duna-parton felsétált a Budai várba, majd a Tisza-parton vándorolt, hogy megnézze Szegedet. Kalandos útja során bizony a gyerekek segítségére szorult, a diákok – mint a mesében – hétszer segíthettek, hogy végül szerencsésen megérkezzen Szegedre. A csapatok a különböző, játékos, humoros, mégis alapos felkészültséget igénylő feladatok során szorgalmasan gyűjtögették a mérföldeket, s az eredményhirdetésnél kiderült, hogy volt, amikor szinte egyetlen „lépés”, azaz fél pont választott el két gárdát egymástól.

Az iskolai fordulóból tehát öt együttes masírozhatott be 7 mérföldes csizmájában a mesevetélkedő körzeti fordulójába, melynek szintén Környe ad otthont február 29-én. 27mesevetélk.1.ford138,5 ponttal ötödikként jutott tovább a Mesevilág (3.b), 141,5 ponttal negyedikként az Aranyászok (4.a), 143,5 ponttal harmadikként a Táltosok (2.a), 145-el másodikként az Aranycsapat (4.b), s 145,5 ponttal első helyen végzett a Boszi elnevezésű 2.b-s formáció. Az eredményhirdetéskor a boszik Láng Éva pedagógus és Hajmáné Kalocsai Éva szervező külön dicséretét is bezsebelhették, hiszen – mint elhangzott – igaz volt rá példa a 20 év alatt, de nagyon-nagyon régen, hogy másodikos csapat a nála idősebb környei lányokat, fiúkat is maga mögé utasítsa.

Február 29-én tehát ismét hazai pályán, a Művelődési Házban vetélkedhetnek a diákok, akiknek délután 2 órától szurkolhatunk, hogy a körzeti forduló akadályait is ügyesen vegyék 7 mérföldes csizmáikkal.

4mesevetélk.1.ford2mesevetélk.1.ford 5mesevetélk.1.ford 6mesevetélk.1.ford 7mesevetélk.1.ford 9mesevetélk.1.ford 10mesevetélk.1.ford 11mesevetélk.1.ford 12mesevetélk.1.ford 13mesevetélk.1.ford 14mesevetélk.1.ford 15mesevetélk.1.ford 16mesevetélk.1.ford 17mesevetélk.1.ford 18mesevetélk.1.ford 19mesevetélk.1.ford 21mesevetélk.1.ford 22mesevetélk.1.ford 25mesevetélk.1.ford

 

 

Megosztás