Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1kerékpárosPontosan tíz gyerek, köztük két ifjú hölgy vállalta szombat délelőtt, hogy az iskola sportudvarán kialakított akadálypályán is bizonyítsa, milyen ügyesen bánik a kerékpárral, később pedig, hogy mennyire felkészült a KRESZ-ből. A tavaly első alkalommal megrendezett program egyik célja ugyanis a nyári szünet közeledtével a gyerekek felkészítése a biztonságos közlekedésre, a bringázáshoz elengedhetetlenül szükséges szabályok megismertetésére, megtanulására. Épp ezért a Gubicza István által kialakított pálya teljesítése nemcsak gyorsaságot kívánt, hiszen a vétett hibák növelték a másodpercek számát, s minthogy elsősorban valóban a biztonságos, körültekintő kerekezés volt a cél, utolsó feladatként egy adott ponton szinte hajszálnyira meg is kellett tudni állni. Ez nem mindenkinek sikerült, 12kerékpáross bár a nevező két lányka könnyített pályán kerekezett, az alsós Lopez Vega Hamka Emma volt a teljes mezőnyben az egyetlen, aki hibázás nélkül szakította át a képzeletbeli célszalagot.

Bár a négy korcsoportos megmérettetés – rivális híján – három nevező számára már kezdetkor garantálta az aranyérmes ajándékot, valamennyien lelkesen és izgatottan nyomták a pedált, s az sem szegte kedvüket, ha a lánc leugrása, vagy váltóhiba késleltette a „futamuk” indítását, teljesítését.

De a versenyzőkre nem csupán a rázó, billenőpad, bóják és vizespohár szállítása várt, hanem KRESZ-totó is, a kitöltéshez a legkisebbek 2kerékpárosanyu segítségét is kérhették. Így tett saját bevallása szerint Gallai Márk is, s a 13+1 kérdésből álló teszt ellenőrzésekor az ő neve mellé került a legkevesebb, azaz 4 hibapont.

A gyerekek az eredményhirdetéskor természetesen a helyes válaszokat is megismerhették, hazavihették a javított tesztet, hogy még párszor alaposan átolvasva rögzülhessenek a szabályok.

30kerékpárosA második kerékpáros ügyességi verseny és a totó akadályai után egyetlen óvodás indulóként Budai-Kurcz Eszter, egyetlen alsós lányként Lopez Vega Hamka Emma, s egyetlen felsősként Mucsi Ákos vehette át az első helyezettnek járó emléklapot és ajándékot. Az alsó tagozatos fiúk legnépesebb, 7 fős mezőnyében Tóth Szabolcs végzett az élen, második lett Gallai Márk, harmadik pedig Nagy Martin.

3kerékpáros4kerékpáros 5kerékpáros 6kerékpáros 7kerékpáros 8kerékpáros 9kerékpáros 10kerékpáros 11kerékpáros 13kerékpáros 14kerékpáros 15kerékpáros 16kerékpáros 17kerékpáros 18kerékpáros 19kerékpáros 20kerékpáros 21kerékpáros 22kerékpáros 23kerékpáros 24kerékpáros 25kerékpáros 26kerékpáros 27kerékpáros 28kerékpáros 29kerékpáros 31kerékpáros 32kerékpáros 33kerékpáros 34kerékpáros 35kerékpáros 36kerékpáros 37kerékpáros38kerékpáros

 

Megosztás