Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

meseA pénteki rendhagyó tanítási nap keretében a Kisfaludy Mihály Általános Iskola 3.a osztályos diákjai a Vackor Óvoda apróságai számára is rendhagyóvá varázsolták a délelőttöt. A gyerekek már hetek óta próbálták Kemény Henrik „Az utolsó kincs” című meséjét Odlerné Takács Zsuzsanna és Láng Éva felkészítésében, akik úgy döntöttek, hogy az esti gálaelőadással a kis óvodásokat is megajándékozzák délelőtt.

Színész, előadó számára nagy valószínűséggel nem létezik annál nagyobb öröm, mint amikor a néző együtt él a darabbal, izgatottan várva az újabb és újabb fordulatokat. És az is igaz, hogy a gyerekeknél talán nincs őszintébb, hálásabb közönség. mese_02Nos, a pénteki előadás nem szűkölködött sem váratlan fordulatokban, sem kacajban, sem lelkesedésben és vastapsban sem. A gyerekek jókat nevettek Vitéz László szójátékain, aggódva figyelmeztették, ha az ördög a háta mögött settenkedett, s persze drukkoltak is a kedves főhősnek, hogy ő kerekedjen felül a gonoszon. A királyi kincseket fosztogató ördög végül természetesen elnyerte méltó büntetését egy mély kút alján, Vitéz László pedig – miután sikerrel mentette meg a rabláncot, akarom mondani nyakláncot – a szépséges királylány kezét.

gála_70Az óvodásokat ezúttal is elvarázsolták a kisdiákok, élükön a főbb szerepekben – túlzás nélkül – parádés alakítást nyújtó Fluksza Bernadett (királylány), Bán Attila Márk (ördög) és Szántó Csongor (Vitéz László).

A 3.a és felkészítőik lelkesedése már harmadik éve tart. Először elsősként léptek a világot jelentő deszkákra a Kisfaludy-gálán, s hatalmas sikert arattak. mese_03Bár a program tavaly a Művelődési Ház felújítása miatt elmaradt, újabb mesével készültek Anyák Napjára, s előadásukkal akkor nem csak a Vackor Óvoda gyerkőceit lepték meg, még tatabányai vendégszereplésre is utaztak. Mondhatni, nem volt tehát meglepő, hogy a szülők és a két pedagógus segítségével színre vitt meséjükre idén is szívvel, lélekkel készültek, s hogy a számukra oly sokat jelentő – Szántó Csongor megfogalmazása szerint erőt adó – siker és varázslat ezúttal sem maradt el.

mese_04 mese_05 mese_06 mese_07 mese_08 mese_09 mese_10 mese_11 mese_12 mese_13 mese_14 mese_15 mese_17 mese_18 mese_19 mese_20 mese_21 mese_22 mese_23 mese_24 mese_25 mese_26 mese_27mese_28

 

 

Megosztás