Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1templomudvarAugusztus óta szolgál Környén Nagy Péter református tiszteletes, aki tervei, céljai kapcsán korábban úgy fogalmazott, hogy azokat csak közösen, együttmunkálkodva lehet megvalósítani. A gyülekezet máris igazolta, hogy bár létszámát tekintve ugyan kicsi, de szorgos és hadra fogható.

A tiszteletes a templom és a parókia kertjének parkosításához kérte a segítségüket, nagyjából tizenöt férfi és asszony pedig az eltelt hetekben három szombaton is serénykedett, végezve a munka dandárjával. A templom elől összesen hat fenyőt és egy diófát vágtak ki, a legnagyobbhoz, a torony magasságát is meghaladóhoz szakember segítségét kérve, majd következtek a vékonyabb akácfák a kert hátsó részében, s természetesen az aprítás, merthogy száradás után tűzifaként hasznosulnak. A tiszteletes terveiben ugyanis az egyházközség kiadásainak csökkentése érdekében szerepel egy vegyes-tüzelésű kazán beszerzése, amivel olcsóbbá tehető a parókia fűtése.

2templomudvarMint Nagy Péter elmondta, a fák kivágását az állagmegóvás indokolta, hiszen a templom falai a hozzáérő, rálógó ágaktól nehezen száradtak, a gyökérzet már az alapot veszélyeztette, s egyáltalán nem utolsó sorban szeretne pályázni az épület felújítására, márpedig ha sikerrel jár, akkor a rekonstrukció miatt biztosítani kell a hozzáférést.

18templomudvarEz a miénk, magunknak, magunkért dolgoztunk és bizony nem kis munka áll mögöttünk – fogalmazott a tiszteletes, s mintha a természet is megajándékozta volna a szorgoskodókat: a cserjéktől is megtisztított kertben a fűszálak között számtalan ibolya bukkant fel…

3templomudvar 4templomudvar 5templomudvar 7templomudvar 8templomudvar 9templomudvar 10templomudvar 11templomudvar 12templomudvar 13templomudvar 14templomudvar 15templomudvar 16templomudvar 17templomudvar 19templomudvar 20templomudvar 21templomudvar 22templomudvar

Megosztás