Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A tavalyi esztendő négy környei véradásán pontosan 50 volt az átlagos részvétel, és ez a szám jellemezte az eltelt éveket is, tehát nem véletlenül summázott január 27-én Kissné Ágoston Éva, a Vöröskereszt Környei Alapszervezetének véradófelelőse így: rég volt ilyen jó napunk!

A Művelődési Házban az idei év első véradásán a körülményeket ismét a járványhelyzetnek megfelelően alakították ki: a donorokat részletes tájékoztató, kézfertőtlenítés, testhőmérséklet mérés fogadta, saját használatú tollat biztosítottak, és a csokoládé, sör, üdítő mellett többféle előrecsomagolt péksüteménnyel mondtak köszönetet az önkéntesek számára.

Az ajtó a kezdetektől folyamatosan nyílt, és az érkezők száma öt óra alatt elérte a 63-at, igaz, öten sajnos különböző okok miatt nem adhattak vért. Az első alkalmas donorok száma is kiemelkedő volt, hiszen míg tavaly az egész év során hárman vettek nagy levegőt, és döntöttek úgy, hogy belépnek a véradók sorába, addig most, egyetlen délután alatt hatan nyújtották első alkalommal a karjukat: Wittmann Balázs, Pisch Tünde, Domján Ákos, Kecskés Zsuzsanna, Varga Bianka és Vona József Csaba.

Idén még április 26-án, július 27-én és október 27-én lesz önkéntes véradás Környén, a Vöröskereszt helyi szervezete aktivistáinak reményei szerint hasonlóan szép részvétellel.

Megosztás