Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

tartós-élelmiszer_03A Környei Katolikus Karitász adománygyűjtésének eredményeként idén 80 nehéz helyzetben lévő nagycsalád, vagy gyermekét egyedül nevelő, illetve idős ember karácsonyát szépítették meg a falubeliek, tízen fejenként 25 ezer forintos pénzbeli támogatáshoz is juthatnak.

A segíteni tudók és akarók száma szerencsére továbbra sem csökken településünkön, Advent időszakában idén is segítő kezet nyújtottak mindazok, akik átérzik a rászorulók nehéz helyzetét.

Már Advent első vasárnapján is számosan csatlakoztak a Karitász egymillió csillag akciójához. Akkor 94 ezer forint adomány gyűlt össze az óvoda előtti téren, tartós-élelmiszer_02december második hetében pedig idén is sorra érkeztek a Védőnői Szolgálathoz a jóérzésű emberek: 100 kilónyi liszt, ugyanennyi cukor, kicsivel kevesebb rizs, 80 liter olaj, 50 kiló szárazbab, lencse, sárgaborsó, 20 kiló konzerv, 80 csomag kakaó és tea, 20 üveg befőtt, s jó 30 kiló édesség (csokoládé, keksz, cukorka) gyűlt össze.

Kissné Ágoston Éva karitásztag az élelmiszergyűjtés lezárultával meg is jegyezte: minőségében változott az összetétel, idén a korábbiaknál jóval több édességet ajándékoztak, mintha az emberek megérezték volna, hogy a támogatottak zöme többgyermekes nagycsalád lesz. A felajánlásokból nyolcvan csomagot állítottak össze, félszáz nagyobbat a sokgyermekes családok részére.

krumpliebédAz úgynevezett Krumpliebéd 207 ezer forinttal növelte meg a Karitász jótékonysági keretét, az összeg pontosan 24 ezer forinttal több, mint tavaly ilyenkor volt. A december 13-ai mise után, az egyszerű ebédre érkező vendégek egyike meg is jegyezte: kinőttük a Tájházat. De nemcsak a vendégek száma és az összegyűlt adomány mértéke nőtt, segítők is mind többen vannak. A hölgyek által készített dödölléhez, tócsihoz, lángoshoz, hagymás burgonyához idén is krumpliebéd_11Reichnach György biztosította díjtalanul az alapanyagokat, a falatokat a Méri János által felajánlott szalonnával tették ízletesebbé, míg a szódát Sándor János, a hegy kincsét Pákozdi Ferenc ajándékozta a fogásokhoz. A Korona Étterem (Tiba Sándor) már harmadik alkalommal színesítette a szerény menüt, ezúttal gulyáslevessel, melyhez a húst hentes partnere, a tatabányai Pannon Húsbolt biztosította.

A Környei Katolikus Karitász a rászorulók, szükséget szenvedők nevében köszönetét fejezi ki mindazok számára, akik évről-évre és egyre növekvő számban segítenek, hogy megkönnyítsék és megszépítsék a krízishelyzetben lévő testvérek ünnepét.

krumpliebéd_02 krumpliebéd_03 krumpliebéd_04 krumpliebéd_05 krumpliebéd_06 krumpliebéd_07 krumpliebéd_08 krumpliebéd_09 krumpliebéd_10 krumpliebéd_12 krumpliebéd_13 krumpliebéd_14 krumpliebéd_15 krumpliebéd_16 tartós-élelmiszer tartós-élelmiszer_04 tartós-élelmiszer_05 tartós-élelmiszer_08 tartós-élelmiszer_07

 

Megosztás