Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

női-csapatA női labdarúgó csapataink a téli holtszezonban iskolánk tornatermében készültek. A felnőttek Raffai Sándor, az U17eseink Raffainé Békefi Alexandra irányításával. A télen mindkét csapatot benevezték a saját korosztályuknak megfelelő futsall tornára. A futsall a teremfoci hivatalos formája, pár kisebb szabályeltéréssel. Voltak közös edzések, közös játékok, közös munkák. Mindkét csapatunknak ez volt az első ilyen típusú tornája.

Elsőként a felnőttek léptek pályára, a Piliscsabai elődöntős tornán. Ellenfélként a Vác és az Üröm csapatait sorsolták a mieink mellé, mindkét csapattal 2-2 mérkőzést kellett játszani, és az első csapat jutott a hatos döntőbe. Sajnos a keretünk igencsak kurta volt, hisz betegség hiányában Békefi Alexandra, míg adminisztrációs problémák miatt Hribár Anett, Fábián Zina, Csánk Mónika is hiányzott, míg Terdik Tamara nem léphetett futsallban pályára csapatunkban, mivel ő máshol űzi ezt a sportágat. A téli futsallos edzéseknek meg volt az eredménye, gyorsan folyt a játék, és az első kör után nyomatékosította a csapat, hogy ebből a csoportból bizony mi jutunk tovább: Környe – Üröm 7-1, Környe – Vác 6-3. A második körben is sikerült mindkét mérkőzést nyerni (Üröm 13-1, Vác 2-1), noha az utolsó Vác elleni meccsre már nehezen sikerült feltüzelni a lányokat a biztos továbbjutás tudatában.

A felnőttek továbbjutása ismeretében az U17esek is a továbblépés reményében utaztak a tarjáni selejtező tornára. A mezőny: Környe, Kecskéd, Tata, Vértessomló, Nádasdladány. Az első három csapat jutott innen tovább a bábolnai döntőbe. A gárdát a tornára a sokáig hiányzó Szasza vihette már, ami meg is látszott a lányok hozzáállásán. Az első mérkőzésen a Somlót múlták felül 3-1-re, majd a második meccsen a bajnokságban legnagyobb rivális Kecskéd ellen nyertek 1-0-ra. Ez talán túlságosan megnyugtatta a csapatot, hisz ezután a Tata meglepett minket, és 1-0-ra győztek ellenünk, de az utolsó mérkőzésen 3-0-ra felülmúltuk Nádasdladányt, így a három 9 pontos csapat ment a döntőbe.

Február 14-én Gyömrőn gyűltek össze Pest megye legjobb futsallos csapatai. A tornára elkészült Fábián Zina igazolása, aki nagyon jól helyettesítette a betegség miatt hiányzó Cserháti Renátát. Bizony, nem csak a „mi” szintünk képviselte magát, hisz itt volt az NB1-ben vitézkedő Kóka csapata két garnitúrával. És ahogy az lenni szokott, a sorsolás szeszélye pont a Környét sodorta az NB1-es csapat útjába az első kieséses mérkőzésen. Az ellenfél elképesztően lenézett minket, az elején azonban sikerült meglepni őket, 1-1-re egalizáltunk, de ezután elfáradtunk, s a félidőben az ellenfél 4-1-es vezetésével fordultunk. received_10153541283849353A második félidőben 4-3-ra feljöttünk, elképesztően mentek a lányok, de a végén győzött ismét a kondi, kitámadtunk, és lekontráztak minket, 6-3 oda, mehettünk a 4-6 helyért. Itt már a saját bajnokságunk csapatai voltak az ellenfelek. A péteri ellen 9-2-re, míg a Törökbálint ellen 6-1-re diadalmaskodtunk. A tornán így 4. helyen végzett Környe, úgy, hogy 7 mérkőzéséből 6-ot megnyertünk. Az egyetlen vereséget a későbbi győztestől szenvedtük el, erre lehet igazán büszkének lenni.

Február 21-én került sor az u17es futsall döntőre Bábolnán. A mieink mellett Tata, Komárom, Kecskéd és Bábolna szerepelt a tornán. A környei fiatalok veretlenül, kapott gól nélkül zsebelték be a tornagyőzelmet. Az első mérkőzésen sikerült visszavágni a Tatának a selejtezőbeli mérkőzésért, valamint a Kecskédi csapatot is sikerült ismét megverni, amiből a bajnokság előtt lehet erőt meríteni lányainknak.

Fantasztikus eredmény mind a kettő, és külön öröm, hogy a felnőtt csapat „árnyékában” egy igen erős utánpótlás garnitúra van kialakulóban. Ezt a megyében sehol nem mondhatják el, ezt igencsak meg kell becsülni…

 

Raffai Sándor

Megosztás