Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

betlehemi-lang_517December 19-én, a Diótörő című mesebalett után, várhatóan 19.15 perctől a környeiek is átvehetik, hazavihetik otthonaikba a Betlehemi Szeretetlángot. A „Betlehemi Láng” ötlete valamikor 1986-ban egy felsőausztriai televízió stúdiójában született meg, majd adventi hagyománnyá vált.

Azóta minden év adventjében az ausztriai cserkészek elmennek Betlehembe és Jézus Krisztus születésének helyén, a Születés Templomában égő örökmécsesről származó lángot repülővel viszik Bécsbe, ahol az egyes országok nemzeti cserkész-küldöttségei veszik át és juttatják el saját hazájukba.

Magyarországon a lángot először 2008-ban hozták Gödöllőre, s azóta innen jut el az ország távolabbi részeibe is. A térségben Héregen, a katolikus templomban gyullad meg először a Szeretet lángja december 18-án, ahol Beke László polgármester veszi át, s hozza el Környére, hogy másnap, december 19-én este a falu karácsonyfájánál községünk lakói is átvehessék. (A láng átvételéhez az önkormányzat biztosít gyertyákat.)

A Betlehemi Láng idei mottója „Béke veled!” Jézus Krisztus tanítására használjuk ezt a köszöntést. A békeláng-szimbólum mellett idén ez a mottó is felhívja a figyelmet arra, hogy a Betlehemi Láng átadása, átvétele ne csak egy üres jelkép legyen, hanem fényével együtt a béke is beragyogja az otthonokat.

Megosztás