Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

gyula.pálinkafeszt2006 óta vesz részt különböző gasztrokulturális megmérettetéseken, így a gyulai pálinkafesztiválon is a környei Méri János, hogy bizonyítsa: házi pálinkái a szakavatatottak érzékszervi próbáját is kiállják. A kitartás meghozta eredményét: a hétvégi, immáron XVI. fesztiválon és IV. Pálinka Világkupán újabb érmes minősítéseket szerzett, így ma már 6 ezüst és 4 bronz értékeléssel dicsekedhet.

Hazánk mellett öt országból (Örményországból, Romániából, Szerbiából, Abháziából, Szlovákiából) 511 minta érkezett be az idei, IV. Pálinka Világ Kupára, melyen egy 21 tagú zsűri értékelte a párlatokat.

Méri János a rangos rendezvényen eddig évről-évre sikerrel szerepelt mintáival, s idén két barátját, Török Mihályt és Lengyel Róbertet is bíztatta: vegyenek részt a minősítésen, hiszen a hozzáértő, szakavatott ítészek értékelését, tanácsait megfogadva még ízletesebb pálinkák készíthetők.

A IV. Pálinka Világkupa győztese a tuzséri pálinka-manufaktúra jonatánalma-pálinkája lett, de a környei „trió” és annak debütáló tagjai is ragyogóan szerepeltek. Méri János az eddig begyűjtött nyolc érmét az Ágyas cigánymeggy – a Lányok kedvence párlatával egy bronz, míg a Környe kincse – Irsai Olivér pálinkájával ezüst minősítéssel gyarapította. Lengyel Róbert Irsai Olivér párlatát az ítészek ezüst, Török Mihály Vérlázító meggypálinkáját bronzminősítéssel jutalmazták.

 

 

Megosztás