Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2U-11Január 17-én Vértessomlón indult útjára a 13. sorozatát kezdő Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó-torna, amelyet annak idején gesztesi kezdeményezéssel hívtak életre Várgesztes, Vértessomló, Környe és Kecskéd csapatainak részvételével. Jó ideig csak a felnőttek rúgták a bőrt, 2012-től azonban az utánpótlás csapatokat is „hadra fogták”, így az idei szezon fordulóinak délelőtti óráiban már hagyományosan a gyerekeké a főszerep.

Mivel Várgesztes nem rendelkezik utánpótlás együttessel, a települést a kicsiknél a Vértesi Erőmű „helyettesíti”. Szombaton tehát már negyedik alkalommal léptek pályára a fiatalok, az U11-es korosztály csapatai igazán élvezetes mérkőzéseket vívtak, s hajtottak szinte „inuk szakadtáig” a győzelemért, mindamellett, hogy az igazi nyereményt ezúttal is valamennyiük számára a részvétel és a játék jelenti.

1U-11A környeiek a nyitómérkőzésen 2-1 arányban múlták felül a házigazda Vértessomló csapatát, akik később 1-1-re egalizáltak a Kecskéddel és 1-0-s győzelmet arattak a Vértesi Erőmű felett. A Kecskéd is győztesként hagyta el a pályát a V. Erőművel folytatott meccs után, Környétől azonban kikapott. Mivel Környe csak egyetlen vereséget szenvedett el az erőműves gárdától, hat ponttal az élen zárta a fordulót. Pontegyenlőség miatt a szerzett gólok alapján végzett a második helyen a Kecskéd, a harmadikon pedig a Vértessomló, míg az Erőmű a negyedik lett.

Délután a felnőttek meglehetősen gyakran rezgették a hálókat, bár hullámvölgyek is akadtak. Volt, hogy hosszú percekig egyik kapu sem volt veszélyben, majd szinte pillanatok alatt születtek bombagólok itt is, ott is. A közönség pedig csípős humorral fűszerezett bekiabálásokkal „hálálta meg” a neki tetsző játékot, bravúros cseleket, hatalmas kapufákat, s még hatalmasabb bukfenceket…

gesztes-környeA hat mérkőzés során összesen 49 gól született, ebből 19-et szerzett a tavalyi kupagyőztes Kecskéd, amely szombaton nem talált legyőzőre, így a forduló első helyén végzett. A gárda a Vértessomlót 6-4, Környét 8-3 arányban múlta felül, Várgesztessel pedig 5-5-ös döntetlent játszott. A gesztesiek a környeiekkel is döntetlennel zártak, Somlót viszont 4-0-ára legyőzték, így meg is szerezték a második helyet, maguk mögé utasítva a 3 pontos házigazdákat és az egyetlen pontot szerző környeieket.

Folytatás január 31-én, Környén.

3U-114U-11 5U-11 6U-11 gesztes-környe_02 gesztes-környe_03 gesztes-környe_04 gesztes-környe_05 gesztes-környe_06 gesztes-környe_07

 

Megosztás