Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

pilates81Tizenegy település 103 tornásza regisztrált szombat délelőtt az első alkalommal megrendezett Várgesztesi Megyei Pilates Találkozóra. A – többi között – Bajról, Etéről, Tokodról, Tatabányáról, Dunaalmásról, Komáromból, Környéről és a szomszédos Vértessomlóról érkező csoportokat Rising Károlyné polgármester köszöntötte a faluház sportcsarnokában, aki az egészséges testmozgás fontossága mellett arról is szólt, hogy a pilates tornát szinte bármilyen korban el lehet kezdeni, nemtől függetlenül.

Tar József a helyi pilates klub megszervezője és alapítója immár 8 éve műveli ezt a mozgásformát, 2011-ben pedig első alkalommal sikerült a faluba csábítani pilates39Solymosi Antal pilates instruktort, aki sokoldalú végzettségének köszönhetően a világ bármely részén oktathatja ezt a mozgásformát. A szakember Amerikai Fitness Szövetség magyarországi karán végzett oktatói tanfolyamot, majd ezt követte az angol Pilates Institute sikeres vizsgája, s azóta elhivatott népszerűsítője ennek az egészséges sportnak.

Régóta járom az országot, de ilyen jól szervezett, népes rendezvényt még én sem láttam – nyilatkozta Solymosi Antal. A nemzetközi hírű természetgyógyász szakember szerint rohanó világunkban szinte csak perceket, vagy még annyit sem foglalkozunk testünk fizikai állapotával, ezért is jó látni, hogy vannak még, akik tudatosan szánnak időt arra, hogy keressék és megtalálják belső harmóniájukat, őrizzék egészségüket.

pilates54Számomra megrendítő volt ma azt tapasztalni, milyen sokan fogadókészek, s mennyire magukévá tették a találkozó fő célját: az egészség megőrzését, a kapcsolatok erősítését és a tapasztalatok kicserélését – fogalmazott az instruktor.

A találkozón a környei Szabadidő Klub több mint tíz fővel képviselte községünket. A megalakulásának egy éves évfordulóját januárban ünneplő klub tagjai tavaly márciusban, szintén Várgesztesen ismerkedtek meg a pilatessel, s a „szerelem” azóta is tart: heti egy alkalommal, szerdánként 15 órától tartanak pilates órát a Művelődési Házban.

Megosztás