Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

sváb-utánpótlásJanuár 9-én indult útjára a Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó torna 14. sorozata Várgesztesen, majd további három fordulóban rúgták a bőrt Kecskéden, Környén, végül Vértessomlón szombat délelőttönként az utánpótlás, délutánonként az öregfiúk csapatai.

A kicsiknél a kecskédi, környei, vértessomlói gyerekek és a Vértesi Erőmű versengett a kupáért, s szinte már a rajtnál borítékolni lehetett a Kecskéd győzelmét: a csapat 100-os teljesítményt nyújtva szerezte meg Várgesztesen a maximális 9 pontot, s a további fordulókban sem engedett senkit a dobogó legmagasabb fokának közelébe.

sváb-utánpótlás_24Nem okozott tehát különösebb meglepetést, hogy a vértessomlói záráson sem akadt legyőzője, így magabiztosan hódították el a kupát. A vértessomlói gyerekek is – mondhatni – bebetonozták magukat a második helyre, hiszen minden fordulót, s ezzel együtt a teljes sorozatot is ezüstérmes pozícióban zárták 17 ponttal.

Korántsem volt viszont „eldöntött” a bronzérem sorsa, a négy játéknapon hol a Vértesi Erőmű, hol pedig a Környe verekedte magát a harmadik sváb-utánpótlás_02helyre, s az utolsó fordulót is mindkét csapat 5-5 ponttal várta. Nagy volt a tatabányai öröm tehát, amikor az erőmű gárdája 2-0-s győzelmet aratott a Környe felett, s ezzel 3 pontot szerzett, csakhogy a rivális is „megugrott” a Vértessomló ellen, s a 2-1 arányú győzelmével szintén 3 pontot zsebelt be. Így a két 8 pontos csapat között a gólarány döntött, mégpedig a Vértesi Erőmű javára, tehát ők szerezték meg a kupa harmadik helyét.

A felnőtteknél az első fordulóban rendesen megbotlott a kupát évek óta őrző Kecskéd, s akkor csupán a harmadik helyre tornázta fel magát, az eltelt hetekben azonban ismét magára talált. Ennek ellenére hiányoztak a csapat számára az elején meg nem szerzett győzelmek, sváb-öregfiúkhiszen az utolsó mérkőzéseknek a Kecskéd 18, a Környe 15, a Vértessomló 13, a Várgesztes pedig a negyedik hely magabiztos tudatában 10 ponttal futott neki. Az első három hely tekintetében tehát elméletileg többféle variáció is létezett, csakhogy a Kecskéd valamennyi együttest alaposan „kitömte”, a Környét például a „tizenakárhány-háromra”. A környeiek a Vértessomlótól is vereséget szenvedtek 4-3 arányban, a Várgesztest viszont felülmúlták, így megőrizték a végső tabellán a második helyet, s a házigazdáknak meg kellett elégedniük a harmadikkal. A Kecskéd tehát sokadszorra is megszerezte a vándorkupát, amit sikerükben bízva, el sem vittek az utolsó fordulóra, hiszen az – egy szurkolójuk megfogalmazása szerint – bizony náluk fog megrozsdásodni.

sváb-utánpótlás_03 sváb-utánpótlás_04 sváb-utánpótlás_05 sváb-utánpótlás_06 sváb-utánpótlás_07 sváb-utánpótlás_08 sváb-utánpótlás_09 sváb-utánpótlás_10 sváb-utánpótlás_11 sváb-utánpótlás_12 sváb-utánpótlás_13 sváb-utánpótlás_14 sváb-utánpótlás_15 sváb-utánpótlás_16 sváb-utánpótlás_17 sváb-utánpótlás_18 sváb-utánpótlás_19 sváb-utánpótlás_20 sváb-utánpótlás_21 sváb-utánpótlás_22 sváb-utánpótlás_23 sváb-utánpótlás_24 sváb-utánpótlás_25sváb-utánpótlás-kecskédsváb-utánpótlás-somlósváb-utánpótlás-erőműsváb-utánpótlás-környe_02sváb-öregfiúk_02sváb-öregfiúk-kecskéd_03sváb-öregfiúk-vértessomló_02sváb-öregfiúk-környesváb-öregfiúk-várgesztes

Megosztás