Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Több alkalommal is találtam pénztárcát iratokkal, jelentős mennyiségű pénzzel, bankkártyákkal, s mindig megkerestem a tulajdonost, visszaadtam. Akinek csak tudok, segítek. Talán, most nekem is segítenek! – ezek a gondolatok zakatoltak a környei polgármesteri hivatal munkatársa, Varga Sándor fejében egész hétfő délután. 15 óra közül ugyanis elveszítette a tárcáját, benne valamennyi személyes okmányával, s a hivatali pénzellátmánnyal.

Azokat az órákat, amiket átélt, senkinek sem kívánja. Végigjárta az összes szóba jöhető helyszínt, de a tárcának nyoma veszett. Csak abban bízhatott, hogy becsületes ember találta meg.

S kívánsága teljesült, a mondás igazolódott: jó tett helyébe, jót várj. A telefonja az esti órákban csörrent meg, a vonalban a móri Németh Mihállyal, a tárca megtalálójával. A férfi munkájából adódóan gyakran fordul meg Környén, s hétfő délután szokásos parkolási helyén, a posta mögött látta meg a tárcát, benne az iratokkal, pénzzel, de telefonszámot nem talált. Mivel gyakori átutazó a községben, az okmányokból az arc is ismerősnek tűnt számára, s elindult, hogy megkeresse a tulajdonost, de útjaik nem keresztezték egymást. Hazaérve a tudakozó segített, kedd reggel pedig már a „nagy találkozásra” is sor kerülhetett.

Németh Mihály a felajánlott jutalmat is elhárította, mondván, nem azért szolgáltatja vissza a tulajdonosnak a tárcát, hanem azért, mert ő is becsületes ember, aki ott segít, ahol tud.

Kedves Mihály!

A Sanyi nevében is köszönjük! Mi, környeiek és nem falubeliek, azért tartozunk hálával, mert igazolta: léteznek még becsületes, segítőkész emberek!

Megosztás