Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

szövegeshezTóth Zoéval a Környei Hírhozó februári számában ismerkedhettek meg olvasóink, amikor – a többi között – ezeket a sorokat is olvashatták: Anya és Apa kigondolta, hogy szerveznek nekem egy jótékonysági napot, ahová, ha sok jó ember eljön, akkor egy kis időre elegendő pénzünk lenne a kezelésekre. Amikor beszélgettek, azt is hallottam, hogy nem olyan sok-sok-sok százezer forintra van szükség – anya mondta így – csak egy kis szusszanásra…

A napom, a Zoé Nap egy családi lenne, ahol kicsi és nagy jól érezné magát. Mint egy család.

Anya és Apa beszélt a Polgármester bácsival és Ő azonnal mellénk állt. Így ez a nap a környei Művelődési Házban legyen június 7-én.

Tóth Zoé 2009. december 3-án, a terhesség 28 hetében jött világra lepényleválás miatt. Amikor járni kezdett, láthatóvá vált, hogy nem teszi le a sarkát. Három éves volt, mikor először kimondták, hogy ún. IPC-s. (Az infantilis cerebrális parézis az izmok tónusszabályozásának zavarát jelenti. Általában a szülés körül kialakuló oxigénhiány által az agy mozgatókérgében létrejött károsodás okozza, így koraszülések után is jelentkezhet.)

Zoé jelenleg egy botox programban vesz részt, ami nagyon sokat segít, de minden harmadik hónapban gipszet kell hordania. Ha minden a tervek szerint alakul, jövő májusban megműtik az Achillesét. Heti négy alkalommal jár gyógytornára, kétszer gyógylovaglásra, egyszer úszni. A terápiák az eltelt másfél év alatt jelentősen megterhelték a család kiadásait, ezért született meg a gondolat: legyen „Egy nap egy mosolyért, egy nap Zoé-ért!”

Ez a jótékonysági nap június 7-én 13 és 20 óra között a számtalan felajánlásnak, támogatónak köszönhetően igazán színes programokkal vár mindenkit a környei Művelődési Házban.

Műsor ad a Szivárvány Táncegyüttes, a Német Nemzetiségi Gyermek Tánccsoport, a Vértesszőlősi Mazsorett Csoport, Kovács Zsuzska Amya hastánc, Zoltán Erika D. S. – Óbudai Csoport, Méhész László opera-, operett- és nótaénekes, a Black Time Hip- Hop Tánciskola, Csiszár Anita zumbás csapata, a Pantheon Zenekar, Balaskó István és zenekara.

A gyerekeket hajfonatkészítés, lufi hajtogató bohóclány, szöszmötölő, lovas kocsikázás, csillámtetoválás, arcfestés várja, s mindenkit tombola, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek nyereményeket tartogat. A támogatói jegy 500 Ft, a gyermekek számára díjtalan a részvétel. Zoé-napja

 

Megosztás