Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

19teremkerékpárBár a hagyományos kistérségi tanulmányi versenyre hétfőn került sor, valójában már pénteken megkezdődött a Kisfaludy-napok, az általános iskola egykori tanítója, iskolaigazgatója és névadója emléke előtt is tisztelgő rendezvénysorozat. Péntektől látható ugyanis a Művelődési Házban az a tárlat, amely a grafika tanszakos diákok műveiből ad ízelítőt. Kedden az iskolások nem mindennapi produkcióknak tapsolhattak.

10grafikaArcok, emberek, lakóhelyek – ezzel a mottóval várja a látogatókat az általános iskola grafika tanszakos diákjainak alkotásaiból készült kiállítás a Művelődési Házban, s a zömmel festett, mintegy 70 művet bizony mindenkinek érdemes megtekinteni, hiszen nem csupán a felcsillanó tehetséget, de a gyerekek képzelt, vagy átélt világképét, gondol- érzelemvilágát is tükrözi.

A Kisfaludy-napok hétfőn 10 intézmény 140 diákjának részvételével kistérségi tanulmányi versennyel folytatódott. Községünkbe Oroszlányból, Tatabányáról, Bokodról, Dadról, Kecskédről, Vértessomlóról, Bajról érkeztek a diákok, hogy 7 tudományterületen mérjék össze tudásukat a különböző korosztályokban egyénenként, illetve csapatot alkotva.

4tanulmányiA környei diákok tíz dobogós helyezést értek el, négyet csapat, hatot egyéni versenyben, összesen négy első helyezést szereztek meg.

A természetismeret feladatsort a hazaiak Olsovszky Árpád, Valakovics Dominik, Hoffart Krisztián, Kacz Gergő összeállítású gárdája oldotta meg a legkiválóbban. A legidősebbek rajzversenyét követően Bartus Eszter vehette át az első helyezettnek szóló oklevelet, míg matematikából a hatodikosoknál Tóth Gabriella, a hetedikeseknél Varga Ágnes utasított mindenkit maga mögé, a negyedikesek között Szücs Kinga a második, a végzősök mezőnyében Jakobi Réka a harmadik helyen végzett.

A német versenyt a második helyen zárta csapatban Nagy Lilla, Pribéli Réka, Muhari Alex és Mucsi Dalma, s szintén a második legjobbnak bizonyult magyar nyelvből csapatban Virga Réka, Kerék Daniella, Lóczi Boglárka és Hartmann Vivien, egyéniben Kulcsár Krisztina a negyedik évfolyam versenyzői között a harmadik helyen végzett. Az angolos diákok, Varga Panna, Végert Dominika, Szabó Karina és Varga Krisztián is a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak fel a hétfői eredményhirdetésen. Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek: Benczikné Benkő Editnek, Kollárné Paragi Évának, Láng Évának, Magyarits Katalinnak, Menoniné Pillmann Teréznek, Pulayné Fekete Magdolnának, Ráczné Wiszt Vilmának, Saltzerné Fekete Ilonának, Sárköziné Kovács Máriának, Sárosiné Rácz Gabriellának, Soltész Lászlónak, Staudinger Ágotának, Takácsné Eichhardt Emmának, Vétek Tamarának, Viskovics Andreának! (A tanulmányi verseny részletes végeredménye itt tekinthető meg: Kistérségi_verseny_2014)

23teremkerékpárKedden a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt a sportnap, ám a diákokat kárpótolták a baji teremkerékpárosok, s nem is akárhogyan. Az ifjú hölgyek Nagy Györgyi szövetségi kapitánnyal érkeztek, aki – mint elmondta – mintha kétszeresen is hazaérkezne, hiszen annak idején a pedagógusi pályafutása Környén indult, s az önkormányzat és az intézmény felajánlásának köszönhetően áprilisban minden vasárnap az iskolában edzhetnek.

Bár a legkisebbek minden bizonnyal még nem nagyon értették, hogy mit is jelent az Országos Bajnokság, és a bajnok szó, még a szájuk is tátva maradt, amikor a hölgyek nyeregbe pattantak, s a diákok hol lélegzetvisszafojtva, hol pedig hangos ovációval kísérték a nem mindennapi akrobatikus mutatványokat, amelyeket „nyílt bemutatón” a környei tanulók láthattak először.

30teremkerékpárA hétvégi bajnokság ugyanis, melyen „bearanyozódtak” a baji teremkerékpárosok, egyben kvalifikációs verseny is volt a május végi Európa Bajnokságra, melyen junior női egyesben Szecsődi Evelin, párosban Becsák Alexandra és Balogh Boglárka, négyesben kiegészülve Goldschmidt Rékával és Sugta Juliannával képviselik hazánkat, a felnőttek között pedig párosban Balogh Vivien és Szecsődi Evelin.

A rendkívül tehetséges sportolók tehát szó szerint aranyos bajnoki produkciókkal kápráztatták el az iskolásokat, akik között – ha lesz elszántságuk és kitartásuk – elképzelhető, hogy egyszer követőik is akadnak.

Megosztás