Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

alakulóKedd este a Művelődési Házban tartotta alakuló ülését, s tette le esküjét Környe új képviselő-testülete, valamint Beke László polgármester, aki már az előző két ciklusban is irányította a települést. A választás rendben lezajlott, rendkívüli esemény nem történt – ismertette Wéber Ferencné, a Helyi Választási Bizottság elnöke.

Október 12-én a 21 képviselő-jelölt közül Dr. Árendás József, Vadász Éva, Svétecz László, Pákozdi Ferenc, Török Mihály és Dr. Beke Ernő László szerezte meg a legtöbb voksot, tehát kedden ők vehették át megbízóleveleiket, majd következett Beke László polgármesteri eskütétele és programja ismertetése.
A képviselők titkos szavazással döntöttek az alpolgármester személyéről, s miután Pákozdi Ferenc megkapta a minősített többséghez szükséges igen voksokat, a következő öt évben is ő töltheti be a tisztet.

jó-testületi_02Az alakuló ülésen a bizottságok összetételeiről is határoztak a képviselők. A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnöki tisztét Dr. Beke Ernő László tölti be, tagjai: Török Mihály képviselő és Tisch Regina külső bizottsági tag. A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökévé Svétecz Lászlót választották, tagjai: Dr. Beke Ernő és Vadász Éva képviselők, Wittman Ferenc és Dörner István külső bizottsági tagok. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke továbbra is Dr. Árendás József, a grémium tagjai: Dr. Beke Ernő és Svétecz László képviselők, Dr. Pálosné Dr. Bogád Judit és Sárköziné Troll Katalin külső bizottsági tagok. A képviselők döntése alapján a Kulturális-, Oktatási-, Sport és Nemzeti Kisebbségi Bizottság elnöki tisztét Vadász Éva tölti be, a bizottság tagjai: Dr. Árendás József és Török Mihály képviselők, Hamburgerné Tirhold Kármen és Takácsné Eichhardt Emma külső bizottsági tagok.

jó-nemzetiségi_07A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe is megtartotta alakuló ülését kedden Wéber István György korelnök vezetésével. Az öt jelölt közül Hamburgerné Tirhold Kármen, Wéber István György és Erl Péter kapta a legtöbb szavazatot, így kedden ők tettek képviselői esküt. A képviselők az ülésen Hamburgerné Tirhold Kárment választották a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe elnökének, míg Wéber István Györgyöt elnökhelyettesnek.

Megosztás