Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bár kissé szemerkélt az eső szombat délelőtt, a hozzáértők úgy vélték, kifejezetten kedvezett a lovaglásnak az ősziessé, hűvösebbé váló időjárás. S aki nem ijedt meg az esőtől, az ki is használta az alkalmat a környei sportpályán, ahol a Mozdítsd meg „Környe”zeted hagyományos állomásaként várta a kicsiket és nagyokat a lovaglás és íjászat.

A kicsik ezúttal is merészebbnek bizonyultak, bár akadt apróság, aki kissé bátortalanul merészkedett a számára hatalmas négylábú nyergébe, később azért megérkezett a mosoly az arcára: nem is olyan félelmetes dolog ez a lovaglás, sőt!

Az íjászat rejtelmeibe a tatai Zsebők Zoltán testnevelő, íjászedző avatta be a fiúkat, lányokat, figyelmeztetve őket a mindenki által betartandó örökérvényű szabályokra is, hiszen ez a sport, bármennyire is könnyűnek tűnik, veszélyes is lehet, ha figyelmetlenek és óvatlanok vagyunk. Sőt, a gyerekek abból is ízelítőt kaptak, hogy minden nyílnak a tartóban a helye, azaz, ha messzire repült és elrejtőzött a fűben, akkor addig kell keresni, míg elő nem kerül. S bár a nyilak valóban nem minden esetben landoltak a táblában, azért az ifjú íjászoknak a délelőtt folyamán sikerült jó pár léggömböt kidurrantani.

Megosztás