Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Már az interneten, községünk honlapján is olvasható a Környei Hírhozó. Az újság eddig megjelent valamennyi példányszáma fellapozható virtuálisan, hogy felidézhessük, milyen események foglalkoztatták pár esztendeje a falu lakosságát. Csak egy kattintás, s kezdődhet a múltidézés.

Kedves Környeiek!

A tájékoztatás, az információáramlás lehetősége napjainkban olyan méretű, hogy nincs szinte lehetetlen. Nem kell messzire visszamenni, hiszen a nemrégiben átélt földrengésnél tapasztaltuk, hogy bizonytalanságunkra perceken belül a világhálót böngészve kaptunk megerősítést; valóban földrengés volt, amit átéltünk.

Azért jó tudni, hogy az elektronikus sajtó, az internet még nem szorította háttérbe teljesen a nyomtatott sajtót, az újságokat. Mindkettőnek meg van a maga előnye és hátránya.

Internet hozzáférése sajnos nincs mindenkinek. Az idősebb generáció már nem barátkozik könnyen vele, annak ellenére, hogy milliónyi lehetőség rejlik benne.

A nyomtatott sajtó előnye, hogy nincs helyhez kötve az olvasás lehetősége, bármikor elővehetjük, nézegethetjük, fotelban, ágyban, strandon.

Engedjenek meg egy személyes gondolatot; mindig, amikor a Környei Hírhozó szóba kerül egy kicsit a saját gyerekemnek érzem. Öt évvel ezelőtt Beke László polgármester úr kért fel arra, hogy egy próbaszám erejéig mérjük fel, igényli-e a lakosság az újságot. Szívesen, örömmel mondtam igent, és szerkesztettem meg a lapot. Az azóta eltelt évek alatt bizonyítást nyert, hogy van létjogosultsága, sok hasznos információt lehet közzétenni ebben a formában is, ami ezáltal minden környei illetőségű polgárhoz eljut. Elmondhatjuk, hogy költségkímélő is az újság, hiszen nem kell minden egyes rendezvényt külön szórólapon terjeszteni. Úgy gondolom, és azon vagyok, hogy még több információval, érdekességgel lássuk el Önöket, hogy tájékozottak legyenek szűkebb hazánk, Környe életéről.

Most, hogy Önök az összes eddig megjelent számot itt a honlapon is olvashatják, régi álmom vált valóra. Biztos sokan vagyunk úgy vele, hogy megkapjuk az újságot, kiolvassuk, de hetek, hónapok után eszünkbe jut valami, és vissza szeretnénk keresni, de már nem találjuk. Ezek után nem ütközik akadályba, egy régi hírhozóban megjelent recept alapján finomat sütni, ha újra meg szeretnénk nézni, hogy kisunokánk, gyerekünk milyen volt a pár évvel ezelőtti képen, milyen események történtek évekkel ezelőtt. A Környei Hírhozó eddig megjelent számait községünk internetes portálján a „KÖRNYÉRŐL” menüpont alatt találják, a böngészéshez tartalmas időtöltést és kellemes nosztalgiázást kívánok!

Molnár Kálmánné Varga Katalin – szerkesztő

Megosztás