Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Vertikál Nonprofit Zrt., Környe hulladékgazdálkodási közszolgáltatója településünkön is kialakítja és bevezeti a papír-, műanyag, és fémhulladék házhoz menő gyűjtési rendszerét. Az új rendszer március 1-jén lép életbe.

Mint ismert, Környén az elkülönített hulladékgyűjtés a szelektív szigeteken történő elhelyezéssel már évek óta biztosított, a szolgáltatónak azonban az idei évtől ki kell alakítani és be kell vezetni a települési papír-, műanyag, és fémhulladék házhoz menő gyűjtési rendszerét. Mivel új szolgáltatások esetében az ingatlanhasználók általi igénybevétel a bevezetést követő időszakban általában alacsony, a szolgáltató a házhoz menő gyűjtési rendszer mellett a hulladékgyűjtő szigeteken történő elhelyezést rövid átmeneti időre (várhatóan 3-6 hónap) még biztosítja, azt követően azonban a hulladékgyűjtő szigeten történő elhelyezés csak kiegészítő megoldásként, elsősorban társasházi településrészeken marad meg, a családi házas övezetekben pedig csak az üveghulladék gyűjtése történik majd gyűjtőpontos kialakítással.

A Vertikál Zrt. márciustól havi egy alkalommal, egy adott gyűjtési napon szállítja el az átlátszó zsákokban kihelyezett műanyag, fém és papír hulladékot. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincs mennyiségi korlátja, a szelektív hulladékgyűjtési napon a meghatározott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben helyezhető ki a szelektív hulladék, bármilyen átlátszó zsákban.

Gyűjtési útmutató:

A papírt áttetsző zsákban vagy kötegelve, tisztán, laposra hajtogatva kell kihelyezni. Gyűjthető kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv stb.

A műanyag- és fémhulladékot tisztán, laposra taposva, áttetsző zsákban kell kihelyezni. Gyűjthető színes és víztiszta PET –palack, kupak (üdítős, ásványvizes) kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres) reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia (zsugor, strech) TETRA-PACK dobozok (tejes, üdítős) alumínium italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz. A szelektív gyűjtőzsákba NEM helyezhető joghurtos, tejfölös, margarinos doboz vagy szennyezett műanyag és fém hulladék.

A közszolgáltató előzetes egyeztetést követően, kiértesített időpontokban tavasszal és ősszel zöldhulladék gyűjtést is végez majd Környén.

Megosztás