Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Huszonhat színes léggömb szállt az ég felé csütörtök este a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ballagási ünnepségén. Kísérték őket a végzős diákok kívánságai, melyeket minden bizonnyal az intézményben eltöltött évek során szerzett barátságok, élmények és tudás alapján fogalmaztak meg, s az is biztos, hogy az egyre magasabbra szárnyaló lufikat tekintetével követő valamennyi jelenlévő azt kívánta: álmaik váljanak valóra!

Soltész László és Menoniné Pillmann Teréz osztályfőnökök diákjai számára utolsó alkalommal szólalt meg a csengő. S bár titkon talán mindannyian jó ideje várták ezt a percet, amikor végül elérkezett, a mosolyt olykor felváltották a könnyek…

8 évvel ezelőtt még félénken, várakozással telve léptétek át az iskola küszöbét a tanító nénikkel. Sok türelemmel megtanítottak benneteket írni, olvasni, megalapozták felső tagozatos tanulmányaitokat.  A négy év gyorsan elrepült. A felsőben új tantárgyakkal, új tanárokkal ismerkedtetek, megtapasztaltátok a szaktantermek előnyeit, hátrányait, a nyelvi labor, az interaktív táblák kínálta lehetőségeket, sőt azt is, hogy milyen viccekre képes a technika ördöge. Szép lassan kisgyermekből gondolkodó ifjú emberekké váltatok. A nyolc év sok-sok munkával telt, sikerekből és bizony kudarcokból is állt. A szép emlékeket ne feledjétek, a sikertelenségekből pedig merítsetek erőt, szolgáljanak tanulságképpen a jövőben. Mi sem felejtjük el a veletek kapcsolatos élményeinket – szólt a diákokhoz Ráczné Wiszt Vilma igazgató, aki Shakespeare gondolataival búcsúzott: Megcélozni a legszebb álmot, komolyan venni a világot. Mindig hinni és remélni, így érdemes a földön élni!

Az intézmény legrangosabb elismerése a Kisfaludy-díj. A díjat az iskola Gálaműsorán Kaszap-Nagy Sára 8. b osztályos tanuló vehette át, aki a ballagási ünnepségen kiemelkedő tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és a közösségért végzett munkájáért részesült könyvjutalomban.

Szintén könyvjutalmat vehetett át Hörömpöli Ádám (8. a) a Bolyai csapatversenyeken való több éves és a könyvtári fiestán való sikeres részvételéért, valamint az angol nyelv tanulásában nyújtott kiemelkedő munkájáért, Mucsi Ákos (8. b) példamutató magatartásáért, aktív közösségi munkájáért és kiemelkedő sporttevékenységéért, Lengyel Renáta (8. b) jeles tanulmányi eredményéért és példás szorgalmáért, Benkő Lili Amarilla (8. b) példamutató magatartásáért és kiemelkedő közösségi munkájáért, színvonalas szerepléseiért, valamint Kacz Gergő (8. b), aki 7 éven keresztül volt a Kisfaludy atlétika kör tagja. Alsóban rendszeresen vett részt diákolimpiákon, felsőben pedig kitartóan és lelkesen segített  Demeterné Slezák Évának az edzések lebonyolításában, illetve gyakran vett részt a kisebbek versenyein segítőként.

A Szülői Munkaközösség nevében Tromposch Ágnes elnök Hörömpöli Edinának, Szegedi Máriának, Szabó Erikának mondott köszönetet, amiért 8 éven keresztül képviselték a két osztály érdekeit, segítették a munkaközösség munkáját.

A búcsúzó és elköszönő gondolatok, ének előtt érkeztek el a zászló átadásának percei a hetedikesek számára, akik most még nem is sejtik, hogy az előttük álló esztendő milyen röpke pillanat alatt eltelik, s hogy jövő ilyenkor milyen keserédes érzés lesz a most talán irigyelt végzősök helyébe lépni.

Megosztás