Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ötödik alkalommal karácsonyoztak vendégekkel a környei Nő Klub tagjai. A „csapat” tavaly töltötte be ötödik életévét, és a megalakulásukat követő esztendőben fogalmazódott meg Németh Lajosné Marikában, hogy az ügyes kezű asszonyok a csodaszép kézműves remekeikkel forintokat is kereshetnek, amit jótékony célra fordíthatnak.

Azóta megszámlálhatatlan munkaóra szerepelhet a „könyvelésükben”, és azok száma is jócskán meghaladja a százat, akiket élelmiszercsomaggal, vásárlási utalvánnyal, ebédjük kifizetésével támogattak. Ehhez azonban valóban rengeteg munka és lelkesedés kellett, nem is múlik el egyetlen vásározási lehetőség úgy, hogy a hölgyek ne élnének vele.

Tehát az idei esztendőben is gazdaggá varázsolták az ünnepet, összesen nagyjából 220 ezer forintot fordítottak ajándékozásra: tíz gyermek kapott 5 ezer forint értékű ruhavásárlási utalványt, valamennyien Mikuláscsomagot, két család, és három idős, szerényebb körülmények között élő élelmiszercsomagot, s a december 15-ei ünnepségen a hölgyek gyűjtötte ruhákból, játékokból, könyvekből is válogathattak a gyerekek, s nem is maradt egyetlen darab sem az olvasótermi asztalokon. Mindezek mellett pontosan egy tucat diák utazhatott velük az év során színházba, a hölgyek a bérletek mellett az autóbuszköltségüket is fedezték, s ahogy az ünnepségen elhangzott, egyetlen egyszer sem maradhatott ki a „Meki” sem a programból.

Akár azt is mondhatnánk, hogy a 2017-es esztendőben a Nő Klub „kiterjesztette” ölelő karjait az Oroszlányi Ebrendészeti Telep állataira is, hiszen a Művelődési Ház munkatársa, Hadverő Katinka kezdeményezésére „Válassz engem!” feliratú kis kendőket készítettek hónapokkal ezelőtt az örökbefogadásra váró kutyusok számára, a karácsonyi ünnepségen pedig egy 13,5 kilós kutyatáp átadására kérték meg Katinkát, a telep aktivistáját.

Minden jó, ha a vége jó. Az év jó, mert jó a december, e gazdag ajándékozó kedves hónap szép ünnepekkel… a várakozás tisztára söpri a lelkeket. Az ember a várakozásban figyelni kezd. Más lesz a fontos, vagy más is fontos lesz számára. És a várakozás percei, ha nem is tudunk róla, megszentelt percek – verssel és adventi gondolatokkal köszöntött mindenkit Odlerné Takács Zsuzsanna az ünnepség kezdetén, és a könnytől elpárosodó tekintetek üzenték: igen, ez a mi gazdagságunk, a kapott mosoly, a gyerekszemek huncut pillantásai felbecsülhetetlen értékűek.

A vendégek, mint ahogy eddig minden esztendőben, egy picit elfogódottan ültek a hölgykoszorúban, de az iskola énekkaros diákjainak műsora, később az ízletes vendéglátás, majd pedig a környebányai Magyar Dalkör énekei, versei, és a közös dalolás igazi családi karácsonyi hangulatot teremtett.

Pekár Zita megbízott óvodavezető elköszönéskor dalra is fakadt, a szülőföldjén tanult énekkel ajándékozta viszont a szorgos, jólelkű hölgyeket:

 

Eljött a nap, mit várva vártunk,

Az égen csillag, s fény ragyog.

Kis Jézus fáját ím elhozták

A halkan szálló Angyalok.

 

Köszönjük Néked édes Jézus

Hogy szíved minket úgy szeret,

Az Angyalok karával együtt

Dicsérjük, s áldjuk szent neved.

 

Ha elmúlik majd a karácsony,

Te akkor is maradj velünk,

Míg élünk ezt a kis családot

Szeresd és áld meg Istenünk.

Megosztás