Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

30területi-meseHárom kisfaludy-s csapat is beverekedte magát a „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át” elnevezésű országos mesevetélkedő területi fordulójába, melynek csütörtökön a környei Művelődési Ház adott otthont. Mellettük még hét formáció versengett a továbbjutásért, a diákok kömlődi, szomódi, tarjáni és tatai iskolákból érkeztek.

Nemcsak a környei, de a területi fordulóban résztvevő további általános iskolák kisdiákjai is húsz esztendeje gyűjtögetik a 1területi-mesemérföldeket a töretlen népszerűségnek örvendő országos mesevetélkedő különböző állomásai során – hangzott el a területi forduló kezdetén Hajmáné Kalocsai Éva szervezőtől, aki lehet, hogy két évtizede azoknak a kisdiákoknak kívánt nemes versengést, akik ma már az asztaloknál izgatottan készülődő gyerekek anyukái, apukái.

A vetélkedőn való részvétel és a fordulókról fordulókra előrehaladás a hétmérföldes csizmában, alapos felkészültséget kíván a gyerekektől, hiszen minden következő állomásra újabb meséket kell magukba szívniuk, miközben a korábbiakra vonatkozóan is érkeznek kérdések, feladatok.

2területi-meseCsütörtökön már tíz magyar mese kapcsán adtak számot tudásukról, felkészültségükről, természetesen mesébe illően. A boszorkány ugyanis rút átkot szórt a mesehősökre, akik elfelejtették, kik is valójában. A gyerekek először segítettek felidézni, hogy a leírásban szereplők melyik mesék hősei, majd képzelt fotó alapján gyűjtötték össze a mesékben felbukkanó tárgyakat, élőlényeket, helyszíneket, bolondos állítások közül válogatták ki az igazakat, keresztrejtvényt fejtettek, villámkérdésekre válaszoltak, s még számos olyan feladat várt rájuk, melyek megoldásánál a legapróbb részletek is fontos mérföldeket jelentettek.

3területi-meseA gyerekek felkészültségét, a verseny izgalmát jelzi, hogy – hangzott el az eredményhirdetés során – a tizedik helyen záró csapat csupán 13,5 ponttal gyűjtött kevesebbet az első helyezettnél, s nem egyszer fél pont választotta el egymástól a csapatokat.

A megyei fordulóba, melyet április 21-én rendeznek meg Bábolnán, három együttes jutott tovább: harmadikként a 98 mérföldes távolságra jutó Mesés négyes (Tata), másodikként a szomódi Íriszek, akik 102 mérföldet teljesítettek, s elsőként a 104 mérföldes környei Aranycsapat, akiket Kubicza Mihályné készített fel a versenyre.

A két másik környei csapat is kiemelt dicséretet érdemel, hiszen a mezőny legfiatalabbjaiként is ragyogóan szerepeltek: a 2.a-s Táltosok (felkészítő: Láng Éva) a hatodik, a 2.b-s Boszicsapat (felkészítő: Goór Brigitta) a kilencedik helyen végzett.

5területi-mese4területi-mese 6területi-mese 7területi-mese 8területi-mese 9területi-mese 10területi-mese 11területi-mese 12területi-mese 13területi-mese 14területi-mese 15területi-mese 17területi-mese 18területi-mese 19területi-mese 20területi-mese 21területi-mese 22területi-mese 23területi-mese 24területi-mese 25területi-mese 26területi-mese 27területi-mese 28területi-mese29területi-mese

Megosztás