Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Mesevetélkedő-iskolai20140128 002A csapatok többsége szó szerint mesésen felkészült az idei Országos Mesevetélkedő iskolai fordulójára, a vetélkedés hagyományosan sok alsó tagozatos „kisfaludy-s” diákot mozgatott meg. Az előzetes, osztályszintű megmérettetés alapján az iskolai fordulóba jutott csapatoknak ezúttal is hét feladatottal kellett megbirkózniuk azért, hogy sikeresen pályázzanak a körzeti vetélkedőbe jutást jelentő első öt hely valamelyikére.

Az első feladat a “Kakukktojás” volt, ahol az egyes mesék szereplői, illetve tárgyai közé egy oda nem illőt rejtettek el a feladvány készítői, s a diákoknak meg kellett találni. Ezt követte a 13+1 kérdéses totó, majd a „Villámkérdések”, amely a pontszerzéshez nemcsak gyors gondolkodást, de precíz választ is igényelt.

igaz-hamisNegyedik feladatként négy mese összekevert mondattöredékeit válogatták szét és helyezték el a megfelelő mesénél a csapatok, a folytatásban pedig feltett kérdések alapján kellett eldönteniük, hogy a benne rejlő állítás igaz, vagy hamis? Hatodik nekifutásra egy megadott kódkulccsal „Titkosírás”-t fejtettek meg, s zárásul a szokásos keresztrejtvényt.

A nyolc csapat szinte késhegyre menő küzdelmet folytatott, s a alegjobbmásodikosszervezők örömére két másodikos együttes is tartotta az iramot idősebb versenytársaikkal, bár természetesen a végére már érezhető volt a legkisebbeken a rutintalanság és fáradtság. A verseny utolsó fordulóira a negyedik osztályos csapatok fokozatosan elhúztak és ők is váltak a finálé főszereplőivé.

A gyerekek felkészültségét és a mezőny kiegyenlítettségét jelzi, hogy még a tizedik csapat is 100 pont felett teljesített, a körzeti fordulóba – amelynek Környe ad otthont – azonban csak az öt legjobb juthatott be.

Mesevetélkedő-füstifecskékFebruár 27-én tehát ismét hazai pályán vetélkedhet a 123 pontot elérő Füstifecskék (4.b) és a 118 pontot szerző Mesefalók (4.b). Mindkét csapatot Staudinger Ágota készítette fel. Ott lehet a körzeti fordulóban Láng Éva felkészítésében a 115,5 pontot begyűjtő Mesekirályok (4.a) és a mögöttük csupán fél ponttal lemaradó Nevesincs (4.a), valamint a 3.b-s Pinokkió is, akik felkészítéséről Demeterné Slezák Éva gondoskodott.

A szervezők valamennyi résztvevő csapatnak gratulálnak, de különösen a továbbjutottaknak, akiknek 27-én 14 órától drukkolhatunk a Művelődési Házban.

Mesevetélkedő-mesefalókmesekirályoknevesincspinokkio

Megosztás