Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2014_0313_agc_megnyito_07Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával új gyártócsarnok létesült az AGC Hungary Kft-nél. A Környe közigazgatási területén működő japán autóüveggyár a 3 milliárd 552 millió forintos kapacitásbővítő beruházásából az Európai Unió 932 millió forintot biztosított vissza nem térítendő támogatásként. A 8300 négyzetméter alapterületű új gyártócsarnokkal és kapacitásfejlesztéssel 100 új munkahely jött létre.

Az új gyártócsarnok csütörtöki átadásán jelen volt Guy Lecocq, az AGC Glass Europe gyártási igazgatója, aki megköszönte a magyarországi képviselők járműipari tevékenységet támogató munkáját. „Örömünkre szolgál, hogy az AGC és a helyi hatóságok között ilyen nagyszerű együttműködés alakult ki. Fontos a jó kapcsolat, hisz ez mindenki számára gyümölcsöző lehet.

Papp Zoltán, az AGC Hungary Kft. gyárigazgatója a beruházással kapcsolatban ismertette: az új, 8.300 négyzetméteres gyártócsarnok megvalósulása mellett, kapacitásfejlesztés is történt, aminek eredményeként elindult a „8 másodperces projekt”. Így 2,3 millió hátsóüveg készülhet a fejlesztésbe bevont soron – tette hozzá a gyárigazgató, aki arról is beszámolt, hogy az új gyártócsarnokban valósul meg az AVO tevékenység (Added Value Operation), ami azt jelenti, hogy a gyárnak ezen a részén a cég által legyártott autóüvegekre szerelnek, ragasztanak, forrasztanak különböző alkatrészeket, így ezeket az autógyárakban csak be kell illeszteni.

Az átadó ünnepségen rész vett Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár is, aki köszöntőjében szólt a térségben fejlődő ipari cégek fejlődésének fontosságáról, a munkahelyek folyamatos növekedésének jelentőségéről.

A japán központú AGC 2004 nyarán alapította meg magyarországi üzemét, az AGC Glass Hungary Kft-t, amely a Tatabánya-Környe Ipari Parkban található. A beruházás 2005-ben elnyerte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium „Legnagyobb Volumenű Zöldmezős Beruházás” díját.

Az AGC Glass Hungary Kft. autóipari beszállítóként személygépkocsikhoz gyárt oldal- és hátsóüveget valamint napfénytetőt a világ legnagyobb autógyárai számára. Az alábbi márkáknak szállítanak üveget: Fiat, Renault, Toyota, Peugeot, Citroen, Honda, Skoda, Mitsubishi, Mercedes, Nissan, Volkswagen, Suzuki, Opel, Ford, Iveco, BMW, Audi, Volvo, KIA, Porsche. 2010-ben az AGC tendert nyert a Mercedes oldalsó és hátsó ablaküvegeinek szállítására. Egészen 2021-ig az AGC szállítja az üvegeket az addig készülő 26 féle Mercedes modellhez. Ez több millió üveget jelent a következő évtizedben, amelynek jelentős részét itt fogják gyártani.

Az AGC Hungary Kft. új gyártócsarnokában a próbaüzem zajlik, majd várhatóan 2014 nyarán kezdődhet meg a termelés.

 

Megosztás