Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Kisfaludy nap alkalmából április 11-én műveltségi vetélkedőt tartottunk az iskolában. Alsó tagozaton az 1-2. osztály és a 3-4. osztály mérte össze tudását, ügyességét. A felső tagozaton külön versenyeztek az 5-6. és a 7-8. évfolyamok. Az ilyen programok színesebbé teszik a hétköznapokat. Sok előkészítő munkával járnak, de játszva tanítanak.

A felsősök színes feladatokkal vetélkedtek: az iskola története, az alapító élete és Környe története szolgált alapul, drónos felvételek felismerése, információk keresése Környe honlapján, szöveg kiegészítése. Mivel ökoiskola vagyunk, volt rejtvény, növény felismerése az iskola körül. Kézműves feladatként kisplasztikát kellett készíteni: mi jut eszedbe, ha Környére vagy az iskolára gondolsz? címmel. (A drónos felvételeket Lóczi Attila 8. b osztályos tanuló készítette.)

A 3-4. évfolyamos tanulók az iskola történetéből és Kisfaludy Mihály életéből készültek fel, és mérték össze tudásukat a műveltségi vetélkedőn.  Mind a 12 csapat  jó hangulatban, ügyesen dolgozott, a verseny végén okleveleket vehettek át.

Az első és másodikosok versenyének témája a tavasz volt. Találós kérdéseket, labirintus feladatot, puzzle-t, szókeresőt, keresztrejtvényt oldottak, és vidám énekkel kezdték és zárták a délelőttöt. Szintén oklevéllel jutalmaztuk a csapatokat.

Eredmények:

1. évfolyamon:

1. Tulipán csapat 1.a

2. Ibolya és a Hóvirág csapat 1.a

3. Farkasok 1.b

2. évfolyamon

1. Tulipánok 2.a

2. Nyuszi 2.b

3. Vadállatok 2.a

3-4. évfolyamon

1. Legendari 4.a csapata

2. Agymenők 3.a csapata

3. Kék katicák 4.a csapata

5-6. évfolyamon:

1.    5.a

2.    6.a

3.    6.b

7-8. évfolyamon:

1.    8.b

2.    7.a és 8.a

3.    7.b

 

Maticsné Szabó-Kovács Ágnes

 

Megosztás