Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ötven, zömmel többgyermekes, vagy nehéz helyzetben lévő családhoz jut el a napokban egy-egy tartós élelmiszerekből összeállított csomag, benne a Környei Katolikus Karitász hagyományos Húsvét előtti felhívására jelentkezők adományaival.

A Húsvétot megelőző Nagyböjti gyűjtés általában szerényebb eredménnyel zárul, mint az Adventi időszaki. A hónap elején az tavaly év végi mennyiség fele gyűlt össze a Védőnői Szolgálatnál, ám az önkéntesek minden egyes felajánlást hálás szívvel fogadtak, hiszen – hangsúlyozták többször is – a kemény tél alaposan megnövelte a háztartások kiadásait, így az összegyűlt 330 kilogrammnyi élelmiszer kapcsán egyáltalán nem lehet ok panaszra.

Az adományozóknak köszönhetően a Karitász önkéntesei 56 kg. lisztet, 53 kiló cukrot, 50 kilónyi rizst, 30 kiló tésztát, 25 kiló babot, lencsét, 60 liter étolajat, 20 kiló konzervet rendszereztek, és a gyerekeknek is jutott édesség, valamint sütemények készítéséhez alapanyag 36 kilónyi.

A Környei Katolikus Karitász köszönetét fejezi ki valamennyi adományozó számára, akik segítettek a szegényebb sorsú családok Húsvéti ünnepének könnyebbé, szebbé tételében!

 

Megosztás