Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

lelkigyakorlatKeddenként nem szokott esti mise lenni a környei katolikus templomban, március 5-én délután mégis sok ember igyekezett a templom felé. A misét egy vendég pap, Szalai Gábor atya, a tatai kapucinus templom plébánosa celebrálta. Gábor atya nem először járt már nálunk. Az adventi időszakban is eljött közénk, hogy segítsen az érdeklődőknek a karácsonyi lelki készülődésben. Már akkor megígérte, hogy máskor is örömmel jön, ha hívjuk. Most a nagyböjtben szaván fogtuk.

Szerencsére sokan voltak kíváncsiak Gábor atya nagyböjti gondolataira. Újfent meglepte a hívőket, hogy kihasználva a templom jó akusztikus adottságait, a szószékről mondta el szentbeszédét. Hangsúlyozta az imádság fontosságát, majd a bűnbánatról elmélkedett személyes példákat felhasználva. Szó került még az isteni és az embertársi megbocsátásról is.

Többeknek fontos volt, hogy a gyónás lehetőségével élve – bűneitől megszabadulva –, megtisztulva lépjenek ki a templomból.

Azt gondolom, hogy akik időt szántak a kedd délutánjukból erre az együttlétre, lélekben feltöltődve és megtisztulva, sok értékes és hasznos gondolattal gazdagodva várhatják a keresztények legnagyobb ünnepét, Krisztus Urunk feltámadását.

Tremmel Kata (hittanár)

 

Megosztás