Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Huszonhét környei és környékbeli kézműves, őstermelő kínálta a portékáját, termékét november 25-én a környei Művelődési Ház 4. Advent-elő programján. Az intézmény első alkalommal 2015-ben csalogatta a családokat, gyerekeket, felnőtteket az Adventet idéző hangulatú rendezvénnyel, s azóta egyaránt igyekszik színesíteni a kézműves és kulturális palettát is.

Több mint 150 vendéget, gyerkőcöt, anyukát, apukát varázsoltak el a KaDarka Társulat oroszlányi, fővárosi, környei színjátszói a Szivárványos Panka című mesejátékkal, ami után a kicsiket, nagyokat hagyományosan kézműveskedés várta a Nő Klub tagjaival az olvasóteremben, s a hölgyek bizony idén is szusszanásnyi szünet nélkül serénykedtek, segítettek a karácsonyi díszek, ajándékok elkészítésében, s mutatták meg a fortélyokat.

Idén a korábbiaknál is gazdagabb kézműves kínálat várta a látogatókat, így az egyedi, kreatív kézműves kezek alkotta szépségeket keresők nemcsak, hogy megkezdhették a karácsonyi bevásárlást, de egyetlen helyszínen, egyetlen nap alatt akár be is fejezhették.

Kézműves szappanok, ásványból, gyöngyből készült ékszerek, textilből játékok, párnák, táskák, díszek, fazekas termékek, gravírozott üveg, angyalkák csuhéból, horgolva, csipkéből, fából, gipszből, méz-, lekvár-, chili- és mustárkülönlegességek, szörpök, méhviasz gyertyák, cukorvirágok, illóolajok, szójagyertyák, wellness szappan, Adventi koszorúk, álomfogók, ajtókopogtatók, bio portékák, kerámia virágok, betondekorációk, horgolt és kötött díszek, könyvek álomszépen újragondolva – felsorolni is nehéz lenne, hányféle technikát vonultattak fel a kézművesek, akik a délidői „szieszta” alatt maguk is szemet gyönyörködtető, tapasztalatszerző, gondolatébresztő körútra indultak, s ők is megállapították, hogy az előző esztendőkhöz képest milyen sokat színesedett a kínálat, s hogy a termékek elrendezésén is megtapasztalható a minőségi fejlődés.

A Vöröskereszt süteményes asztalánál is csak akkor „szűnt meg az érdeklődés” úgy 15 óra körül, amikor már szinte csak mutatóban maradt pár finom falat, pedig az aktivisták évről-évre mind több finomsággal készülnek, ezúttal nagyjából 800 szelet kelt el. A Vöröskereszt környei szervezete ezúton köszöni a segítőknek a finomságok elkészítését, s sütemények elfogyasztóinak pedig az adományforintokat!

Megosztás