Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Mesevet m-i döntő - Bábolna150422 020Április 22-én hagyományosan Bábolnán rendezték meg a „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át” elnevezésű országos mesevetélkedő megyei döntőjét, melyen Környét és a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Művészeti Iskolát a 4.b-s Mesefalók csapata képviselte, miután márciusban ők bizonyultak a területi tudáspróba legjobbjainak.

Mesevet m-i döntő - Bábolna150422 017A megyei döntőben szereplő 12 csapat – köztük egy másodikos kisdiákokból álló – hét érdekesebbnél érdekesebb feladatot oldott meg: villámkérdésekre válaszoltak villámgyorsan, igaz-hamis állítások, keresztrejtvény, s a manók által szétdarabolt, az egyik mese szereplőjére vonatkozó mondatok összeállítása is várt rájuk. Sőt, rejtjelek alapján kellett eljutniuk szereplőkhöz, s még hasonló „rejtélyes” feladatok színesítették a megyei megmérettetést.

GyőztesekA csapatok többsége valóban 7 mérföldes csizmákban lépkedett a végső győzelem felé, de közülük csak egy nyerte el a bebocsátást az országos döntőbe. Ennek a csapatnak a nagyigmándi Pápai József Általános Iskola 4. osztályosaiból álló alakulat bizonyult.

mesefalókA községünk mesefalói, Aknai-Mike Panna, Bottyán Zsófia, Karnuts Ferenc és Nitas Natália Demeterné Slezák Éva felkészítésében az előkelő 4. helyet szerezte meg, amely a megyében elindult 176 csapat számát tekintve igen rangos és dicséretes. Gratulálunk a diákoknak és felkészítőjüknek!

Külön érdekessége a versenynek, hogy az egyedüli másodikos csapat négy idősebbekből álló együttest megelőzve a 8. helyen végzett.

Megosztás