Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A januári véradás után kiemelkedő részvételt könyvelhetett el Kissné Ágoston Éva, a Vöröskereszt Környei Alapszervezetének véradófelelőse, hiszen akkor 63-an érkeztek a Művelődési Házba, így április 26-át is bizakodóan várták, de a remények sajnos nem teljesültek. Két órával a „kapunyitás” után még csak 9 név sorakozott a listán, a szervezők pedig azt találgatták, hogy vajon miért maradnak távol a donorok?

Akadt vélemény, hogy ebben szerepet játszhat a koronavírus elleni oltás is, sokan talán nem tudják, hogy nem befolyásolja a véradás lehetőséget. Az Országos Vérellátó Szolgálat tájékoztatójában is szerepel, hogy a magyarországi oltási program keretében beadott védőoltás láz-, tünet-, és panaszmentesség esetén nem kizáró ok, viszont utána, különösen az ismétlő oltást követően, néhány napig célszerű pihenőt tartani.

Végül az önkénteseknek köszönhetően nem született negatív csúcs, mert bár a résztvevők száma elmaradt a megszokottól, negyvenen nyújtották a karjukat, köztük első alkalommal három hölgy: Illés Kata, Málnásné Herczeg Katalin és Szőke Klaudia. Idén még kétszer lesz véradás Környén, július 27-én és október 27-én, amikor a Vöröskereszt helyi szervezete a hagyományos vendéglátással, csokoládéval, sörrel, üdítővel, péksüteménnyel mondanak köszönetet a donorok számára.

Megosztás