Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Istennek hála, a vírus helyzet hozta hosszabb kihagyás után, április 9-én újra megtarthattuk a húsvéti kézműves foglalkozásunkat a környei és oroszlányi református gyülekezetekben. Nyilván egy nem könnyű időszakon vagyunk „túl”, sőt a reggel sem indult túl egyszerűen, hiszen a meghirdetett kilenc órai kezdést megelőzően szinte ránk szakadt az ég, akkora viharba keveredtünk a legtöbben a Tagyospuszta felé vezető úton.

Sokszor tényleg nem könnyű az élet. Nem indulhat minden nap tökéletesen, sőt sokszor vannak olyan nehézségeink, próbáink, amelyeket napokon, heteken, akár egy életen át is cipelünk! Ezt szemléltetve és a Bibliai történetre ráhangolódásként a gyermekek súlyzókat próbáltak meg átcipelni egyik helyről a másikra, ki egyedül, ki pedig összefogva a többiekkel. Ezután bújócskáztunk egyet a házban, majd miután a következő körben a gyerekek megkeresték a házban elrejtett kis fát, leültünk egy szobában és felidéztük a Getsemáné kerti eseményeket. A történetet, amely megmutatja Jézus egészen emberi oldalát. Amikor úgy érzi, hogy nem biztos, hogy elbírja azt a feladatot, amit Isten rá bízott. Viszont a Getsemáné kertjében elcsendesedve, imádkozva, abba kapaszkodik, Aki mindenkor mindnyájunknak segítségünk lehet: Istenbe! Vele ma is fel lehet venni és újra, meg újra próbálkozva meg lehet erősíteni a kapcsolatot azért, hogy a nehézségeinkben is ki tudjunk tartani! A gyermekek nagy figyelemmel hallgatták a történetet, ugyanakkor nagyon nagy örömüket lelték a bújócskázásban, amiből az alkalom végén, még van plusz öt ráadáskört is kértek.

A kézműves foglalkozás alkalmával most táblakrétával írható bárány alakot, húsvéti motívumokat mutató tolltartót, illetve egy házilag készített poharas gyermekjátékot készítettünk, emlékezve arra, hogy az igazán jó „dolgok”, mint Jézus Krisztus is, néha rejtve vannak előttünk.

Mindezek után, végtelenül hálás a szívünk, hogy ennyi kihagyás után, a zord idő ellenére, az Ige körül és egymás közösségében lehettünk egy kis csapattal újra és megerősödhettünk abban és szeretettel kívánjuk, hogy ez a reménység töltse el miden kedves olvasó szívét is a húsvét ünnepekben: hogy Isten figyelemmel kíséri az életünket és szüntelenül a mi megváltásunkon munkálkodik! Mert életet, örök életet akar ajándékozni nekünk, még akkor is, ha ez most még nehéz.

Nagy Péterné lelkipásztor

 

Megosztás