Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

agora-tatabanya-programok-2013-a-vertes-agorajabanAz Európai Önkéntes Szolgálat (EVS – European Voluntary Service) az Erasmus+ program keretén belül 17 és 30 év közötti fiataloknak nyújt lehetőséget arra, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön önkéntes munkát végezzenek. A Vértes Agorája 2015 decemberétől fogadhat az Európai Unió minden országából, illetve küldhet ugyanezekbe az országokba önkénteseket. 

Önkéntesként egy társadalmilag hasznos, nonprofit szervezetnél dolgozhatnak a fiatalok. Az önkéntesség időtartama minimum 2 hónap, maximum 12 hónap. Több terület közül lehet választani: ilyenek például az ifjúsági- és gyerekprogramok, a szociális terület, a kultúra, művészetek, környezetvédelem és a sport.

Az Európai Unió anyagi támogatást nyújt az önkéntes szolgálat megvalósításához az Erasmus+ programban pályázat útján: átalányösszeget határoz meg a projekt lebonyolítására, az útiköltségre, a szállásra, ellátásra, biztosításra, nyelvi felkészítésre és némi zsebpénzre.

Az EVS-ben küldő, fogadó, és koordináló szervezetek vesznek részt. A pályázatot csak egy szervezetnek kell benyújtania a projekt teljes költségvetésével. Az EVS-ben csak akkreditált szervezetek vehetnek részt.

A Vértes Agorája 2015 decemberétől fogadhat az Európai Unió minden országából, illetve küldhet ugyanezekbe az országokba önkénteseket. A Vértes Agorájához társulva, annak segítségével pedig bármely civil, kulturális szervezet, illetve egyéb, a szabályzatban meghatározott szervezet is küldhet, vagy fogadhat önkéntest.

Részletekért érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Szénási Pál Mátyás – közösségfejlesztés, tanácsadás, tehetséggondozás

A Vértes Agorája

Cím:          2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.

Telefon:  36 34 600 472

Mobil:      36 30 619 6339

E-mail:     szenasi.pal@avertesagoraja.hu

Web:        www.avertesagoraja.hu

További információ: http://eplusifjusag.hu/

Megosztás