Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bár a lassan 4 évtizedes múltra visszatekintő Karácsony Kupán körmérkőzések eredményei döntenek arról, ki nyeri el a legfényesebben csillogó serleget, az idei, december 21-ei torna utolsó mérkőzése már-már egy döntő hangulatát idézte. A környei önkormányzat képviselő-testületének Kul­tu­rá­lis, Okta­tási, Sport és Nem­ze­ti­ségi Bizottsága első alkalommal 1981-ben szervezte meg a Karácsony Kupát az általános iskola tornatermében, ahol idén négy labdarúgócsapat hajtott a gólokért, minél előkelőbb helyezésekért.

A Lúzereknek nem igazán jött ki a lépés, első meccsükön 11-2 arányú vereséget szenvedtek a Halszemtől, majd hiába rúgtak 6 gólt a Vashíd kapusának, ha ugyanakkor 11-et gyűjtöttek be, és a Kisház FC is felülmúlta őket 8-4 arányban, tehát nullpontosként az esélytelenek nyugalmával várták a véghajrát.
Merthogy a legutolsó meccset az akkor 3 pontos Vashíd és a 6 pontos Halszem játszotta, a Kisház FC korábban 6 pontot szerzett. Így vált igazán izgalmassá a mérkőzés, folyt is esélylatolgatás, hogy lesz-e a tabellán a végén három 6 pontos csapat? Jó ideig úgy tűnt, erre semmi esély, mert az eltelt 4 évben kupagyőztes Halszem 3-0-áig sorozta a Vashíd gárdáját, akik egyszer csak „összekapták” magukat és egalizáltak, ám nem sokára jött a válasz. Egy szurkolójuk keserűen meg is jegyezte: 4-3 nem ide… A Vashíd ismét nekidurálta magát és szinte percekkel a vége előtt sikerült egyenlíteniük, ám győzelemre egyik csapat sem tudta vinni a lefújásig a meccset. Tehát a Halszem 7 ponttal immáron ötödször nyerte el és vehette át Török Mihály szervezőtől a Karácsony Kupát, második lett a Kisház FC, harmadik a Vashíd.

A Gólkirályi címet 13 góllal Zuggó János (Halszem) szerezte meg, míg a legeredményesebb hálóőrnek Szabó József bizonyult szintén a Halszemből.
A csúcson kell abbahagyni – ezt Szappanos Attila, a Halszem csapatkapitánya nyilatkozta az eredményhirdetés után, hiszen – mint mondta – jövőre már nem indulnak, adnak lehetőséget más formációknak is a kupa elnyerésére. Az ötszörös kupagyőztes kapitány hozzátette: minden játékosnak köszönet, akik az eltelt öt évben részesei voltak a csapatnak, és hozzájárultak a sikersorozathoz.

Megosztás