Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ha a zöldségeknek létezik égi segítőjük, akkor minden bizonnyal kegyeibe fogadta a környei Erdelics Ernőt, aki idén igen érdekes paradicsomra lett figyelmes. Ő a különös „jelenséget” úgy hívja: parianyu, megyünk sétálni.

Merthogy a paradicsom nemcsak az első, de a második, harmadik, s sokadik pillantásra is szakasztott úgy néz ki, mintha egy csigaanyu vinné a hátán kicsinyét.

A különleges zöldség meg is úszta a befőzést, az Erdelics család a konyhában őrzi, s bárki megtekintheti mindaddig, amíg a természet rendje el nem szólítja. Merthogy parianyu, azaz, a paradicsom dicsősége múlandó, – a gazda megfogalmazása szerint – sajnos, már ráncosodik is…

De ha ez a különleges sorozat folytatódik, akkor jövőre is megajándékozzák az égiek, hiszen ugyanebben a kertben tavaly pajzán répák örvendeztették meg a háziakat. Az egyik igen határozottan egy férfire hajazott, mondhatni, répája nőtt a répának, a másik pedig szerelmespárt alkotva fonódott, gabalyodott össze a csiklandós humoráról is ismert gazda büszkeségére.

Megosztás