Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1ov-márc.15Az aulában, a folyosókon, a csoportszobákban és természetesen az ingecskéken, blúzokon is kokárdák, rajzok, közösen készített tablók, a kislányokon párták, a fiúkon pedig csákók jelezték pénteken a Vackor Óvoda és Bölcsődében, hogy elérkezett az a nap, amelyről már oly sokat hallottak az óvónéniktől az eltelt időszakban.

Mit ünnepelünk ma? – kérdezte Nikáné Vadász Erzsébet, a kicsik pedig kórusban válaszoltak: a forradalmat! A szabadságharcot! És mit viselünk a szívünk felett? – kokárdát! Az óvodavezető elmesélte, hogy a forradalom azért tört ki, mert az emberek szabadok akartak lenni, jobb életet szerettek volna. Nagyon sokat dolgoztak, mégis sanyarú sorsuk volt, a szegény gyerekek nem járhattak iskolába.

10ov-márc.15A pénteki ünnepségre hagyományosan a legnagyobbak készültek toborzós, verses, körjátékos előadással, s műsoruk végén kisebb társaikat is bevonva, közösen szavalták a Nemzeti Dal sorait, hogy szinte zengett a díszbe öltöztetett aula. Előadásuk után a többi csoport apróságai is verselve emlékeztek az 1848-as Forradalom és Szabadságharcra, majd a kis vackorosok a Kegyeleti Parkba sétáltak, ahol a zászlócskák elhelyezése közben az óvodapedagógusok tovább meséltek a gyerekeknek a 168 évvel ezelőtti eseményekről, a hősökről.

Megosztás