Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2009-ben indult útjára a környei Vándor Fakanál, s vált évről-évre a meghirdetett főzőverseny a hagyományos Családi Majális legnagyobb attrakciójává. Bár tavaly a korábbi napok kellemetlen időjárása miatt csak 18-an neveztek, alig akadt olyan esztendő, amikor ne rotyogott, sült, pirult volna étel legalább 40 főzőhelyen. Az idei évben a járványhelyzet miatt elmaradt a majális, a szervezők azonban Dörner István javaslatára gondoltak egy merészet: miért ne hirdethetné meg az önkormányzat az első, és a remények szerint egyben az utolsó virtuális főzőversenyt környei családok, háztartások részére?

A felhívásra a május 2-ai, déli határidőig pontosan 11 formáció juttatta el a kért négy darab fotót, így ezúttal nem az ízlelőbimbók döntenek, hanem a külcsín, és Önök, kedves környeiek!  Az egyik nevező nem csatolt „csapat”képet, de ezúttal eltekintettünk a szabályok szigorú betartásától. Ő ugyanis egyedül készítette el az ételt, de jutott belőle nyolc 65 év feletti rokonnak, szomszédnak, akikhez házhoz szállította. „Örömet okozva ezzel magamnak és nekik is. Ezért marad el most a csoportkép – írta a nevezésében.

A képekre a Művelődési Ház facebook oldalán lehet like-okkal szavazni május 5-én 12 óráig. A Vándor Fakanalat az nyeri el, aki a négy fotójával összességében a legtöbb voksot gyűjti be, de természetesen a 2-3. helyezett is ajándékot vehet át egy későbbi időpontban.

 

Íme a nevezők menüsora:

BBQ gerinc & Kemencés Bukta

Zöldborsós sertésragu leves, Viktor kedvence. Sertésjava gazdagon, zöldséges rizs, kakaós csiga, mogyorókrémes csiga, kenyérlángos díszítve, métereskalács torta, békebeli kifli és cipó, kis csibék, hattyú almából

Környei halászlé

Diszkoszban sült kolbászkrémmel töltött hasaalja, steak burgonyával és gombával

Bográcsos marhapörkölt körömmel, medvehagymás krumpligombóccal

Főtt sonkával töltött burgonyagombócos bableves kovászos rozsos kenyérrel és kovászos kakaós csigával

Vörösboros marhapörkölt galuskával 

“Tavaszváró” Focaccia és tönköly kenyér

Grill variációk, „ahogy én szeretem”

Vörösboros kakaspörkölt bográcsban

Csülökpörkölt nokedlivel

Megosztás