Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

szabadateka-2Négy programmal készül a Művelődési Ház a Magyar Kultúra Napjára. A rendezvények sorában ismét megtalálható a jótékonysági könyvvásár, rendhagyóan, a programokhoz kapcsolódóan a Művelődési Házban zárulnak január 20-án a művészeti iskolás néptáncosok csoportvizsgái, 21-én Mesetár várja az érdeklődőket, 22-én pedig az Orfeusz Társulat előadásában a Krémes. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Január 20 – 26.: Szabad a téka!

A Művelődési Ház és a Községi Könyvtár a részére felajánlott könyvekből tart jótékonysági vásárt a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 20-ától 26-áig hétköznapokon 10 és 17 óra között, hétvégén rendezvények ideje alatt. A felajánlásoknak köszönhetően egyre frissülő kínálatban megtalálhatóak szépirodalmi művek, utazással, a nagyvilággal kapcsolatos ismeretterjesztők, mesekönyvek, ifjúsági kiadványok és ponyvaregények. A könyvekből az érdeklődők díjmentesen válogathatnak, esetleges adományaikkal a Vöröskereszt környei szervezetét támogatják!

január 20.: Kukorica Jancsi, a Vitéz! 

Rendhagyóan, a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett programokhoz kapcsolódóan a Művelődési Házban zárulnak január 20-án a művészeti iskolás néptáncosok csoportvizsgái. 16 órától László Márta vezetésével népi játszóház várja a falu apraját-nagyját, 16.30-tól a felvidéki Ekecsről érkező Kuttyomfitty Társulat előadásában a „Kukorica Jancsi, a Vitéz!” tekinthető meg. A műsorban Petőfi Sándor elbeszélő költeményét dolgozza fel a Kuttyomfitty Társulat humorral és tánccal bőven fűszerezve. A varázslatos történeten keresztül a nagyérdemű olyan érdekességeket is láthat, mint török hastáncot, barokk menüettet. Az előadásra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Művelődési Házban lehet hétköznapokon 10 és 17 óra között. Telefon: 473-091.

január 21.: MESETÁR – Bolondos királyság – „Jól csak a szívével lát az ember”

A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola színjátszó csoportja január 21-én 15 órától bemutatja a Bolondos királyság című improvizatív mesejátékot. Színpadon: Sayah Hani, Juhász Milán, Kakuk Róza, Sternhardt Réka, Budai-Kurcz Eszter, Baranyák Dávid, Kakuk Mihály, Odler Márton, Sztancsik Márton, Sztancsik Mátyás, Bognár Lilla, Deli Zsófia, Domán Dóra, Izing Kincső, Kiss Hanna, Kovács Zsófia, Laczó Mira,          Szücs Viktória. Felkészítők: Láng Éva és Odlerné Takács Zsuzsa.

A királyi bolondság után „Jól csak a szívével lát az ember” – egy mese tele örökérvényű igazságokkal a Művelődési Ház színjátszó csoportja és vendégművészeik előadásában. Mindannyiunk számára ismert a Kis herceg története. Az ő bőrébe bújva mutatják be, milyen „furcsák is a felnőttek.” Komoly gondolatokat közvetítenek, de játékuk önfeledt és őszinte.

A MESETÁR előadásaira a belépés díjtalan, mindenkit sok szeretettel várunk!

január 22.: KRÉMES

Az Orfeusz Társulat január 22-én, 18 órától bemutatja: KRÉMES – vígjáték egy felvonásban. Jegyek 1 000 Ft-os áron vásárolhatók, a KÖRNYE KÁRTYÁVAL RENDELKEZŐK KEDVEZMÉNYESEN, 500 forintért válthatják meg jegyüket.

Megosztás