Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tavaly a népes nevezői létszám, idén pedig a kifogott halmennyiség tekintetében hangzottak el büszkélkedő mondatok július 13-án a környei tó partján, ahol 21. alkalommal szervezett versenyt tagjai részére a Környei Horgász Egyesület a Nemzetiségi és Sörfesztivál részeként. A versenynek tökéletesen kedvezett az időjárás, s bár az 57 nevezőből csak 21 járt sikerrel, ők beírták a nevüket az egyesület képzeletbeli történelemkönyvébe, ugyanis összesen 152,88 kg-nyi halat fogtak ki, amely a több mint két évtizedes múltú verseny rekordja. Tavaly például az össztömeg nem érte el a 120-at sem, de volt példa 36 kilóra is.

Szommer Ferenc horgára akadt egy 10,08 kilós ponty, amivel a legnagyobb halért járó kupát vehette át az eredményhirdetéskor Török Mihály elnöktől, s mint kiderült, a horgász az össztömeg elismeréséért járó Vándorkupát is őrizheti egy évig, hiszen 34,17 kilót mérlegelt, mellyel szintén rekordot döntött.

A második Tivadari László lett 17,17 kilóval, harmadik Tóbiás György 14,97-el, negyedik Dräschler Sándor 9,6-al, ötödik Bokros Gergely 8,27-el, különdíjas egyetlen női versenyzőként Farkas Henrietta. Ők valamennyien a tatabányai Fisch Kft. által felajánlott értékes horgász felszereléseket vehették át, olykor családi segítséggel.

A horgászok és a déli harangszóra érkező vendégek hagyományosan egy-egy tál gulyás mellett elemezték ki a délelőtti eredményeket, míg kicsit előrébb a szintén hagyományos vízi program, a kenuzás hírére gyülekeztek egyre többen. A visszatérő, vagy éppen kezdő kenuzásra várókat vízre szállás előtt Gubicza István szervező „oktatta”, hiszen – bár ahogy mondta, ezek a hajók nem borulékonyak – azért volt már rá példa, és jobb megelőzni. A kedélyek megnyugtatására hozzátette: ha nem állnak fel, nem kapálóznak, nincs bohóckodás és mindenki betartja a szabályokat, akkor nem kell attól tartani, hogy a tóba pottyannak.

Miközben a horgászok ülve, addig a sportpályán alaposan megizzadva küzdöttek a fényes kupákért, hiszen 31. alkalommal rendezték meg az Auerhammer János Ifjúsági Labdarúgó Emléktornát, ezúttal a tardoskeddiek, kecskédiek, és két környei csapat részvételével. A reménységek közül a kupát – megismételve az elmúlt évi sikert – idén is a Kecskéd hódította el a körmérkőzések után. Második helyen végzett a Környe I., harmadikon a Tardoskedd. A legjobb kapusnak járó elismerést a környei Tóth Szabolcs Zsolt, a legjobb mezőnyjátékosnak szólót a tardoskeddi Lakatos Viktor vehette át, míg a gólkirályi címen 4-4 góllal a kecskédi Czékmány Dániel és a környei Szabó Richárd István osztozott.

 

Megosztás