Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Uborka! Dínó tojás! Labda! – kisebb bakikat is elkövettek a gyerekek november 19-én, amikor a Vöröskereszt környei szervezetének képviseletében gyümölcsökkel teli ládákkal kopogtatott be a Vackor Óvoda és Bölcsőde csoportszobáiba Andor Ildikó titkár. Csaknem másfél évtizedes múltra tekint vissza, hogy az egészségnevelési hónapban, azaz november napjainak egyikén a szervezet ízletes, különleges, s legfőképpen egészséges finomságokkal ajándékozza meg az apróságokat, ezúttal majdnem 40 ezer forint értékben vásárolt be a titkár, hogy valamennyi csoportnak bőségesen jusson.

A kicsik többsége természetesen azonnal felismerte a banánt, ananászt, narancsot, kivit, szőlőt, a pomelo láttán viszont egy kisfiú közölte, hogy dínó tojás, míg egy másik labdának vélte. Az avokádó is okozott némelyiküknek fejtörést, de akadtak többen is, akik a kérdésre azonnal helyesen feleltek. Tökéletes időzítéssel érkezett a hagyományos „vitamin bomba”, hiszen szinte valamennyi csoportban az egészséges élet hónapja programjainak részeként épp a különböző gyümölcsökkel, zöldségekkel ismerkedtek a gyerekek, s azt is jól tudták, ha sokat esznek belőlük, akkor nem lesznek betegek.

Bár páran szerették volna azonnal magukba tömni a finomságokat, azokból a gyerkőcök – mint ahogy eddig minden évben – az óvodapedagógusok segítségével gyümölcssalátát készítenek majd, amitől – ezt is jól tudták – nagyon-nagyon egészségesek lesznek.

Megosztás